Z promáčeného trávníku vylovili tři body
Klub

Z promáčeného trávníku vylovili tři body

Redakce

V mimořádně náročných podmínkách, neboť po většinu utkání hodně pršelo, byli Boleslavští chytřejší a přesnější. Zaslouženě vyhráli a shodným gólovým poměrem vrátili Dukle podzimní prohru.

První poločas začal za deště, který časem nepříjemně houstnul, aby až po půlhodině hry na chvíli ustal. V závěru poločasu už zase pršelo. Nasáklý trávník se spoustou louží pochopitelně negativně ovlivňoval kontrolu míče a snahu o kombinaci. Už ve 2. minutě hráč Dukly zkoušel technickým střeleckým pokusem vyzrát na boleslavského brankáře Knoblocha, ale nastřelil jen levou tyč.
V 7. minutě získala Boleslav první roh a po jeho rozehrání Šťastný hlavou zamířil k pravé tyči, kam se gólman Dukly Štěpánek vrhnul pozdě - 1:0.
V 16. minutě Horák sebral míč brankáři, před kterým se zastavil v louži, ale potom odkrytou branku přestřelil. Ve 31. minutě se na boleslavský centr z pravé strany vrhnul Mehanovič a jeho hlavičku u pravé tyče Štěpánek tentokrát chytil. O tři minuty později Mehanovič obehrál protihráče, vnikl do vápna, kde se zbavil beka zasekávačkou, ale přízemní střelou trefil brankáře. Dukla odpověděla akcí z levé strany ve 37. minutě. Kotlík bez přípravy střílel k pravé tyči, u které výtečně zasáhl Knobloch.

Druhý poločas pokračoval v deštivém počasí, které uťalo slunce až na závěrečnou čtvrthodinu. Ve 48. minutě střílel boleslavský Šulc nad a o tři minuty později Synek hlavičkoval těsně mimo branku Dukly.
V 52. minutě povedenou boleslavskou akci zakončil přesnou přízemní střelou Mehanovič - 2:0.
Dvougólové vedení však nevydrželo Boleslavi dlouho. Proto byl až do poslední minuty výsledek utkání otevřený.
V 54. minutě rozehraný rohový kop Dukly doklepl do boleslavské branky Jeřábek - 2:1.
V 71. minutě běžel Synek s míčem z poloviny hřiště k soupeřovu pokutovému území, a když se odhodlal ke střelbě, trefil spoluhráče Mehanoviče. V 74. minutě Kunič pádil sám na Knoblocha a střelou podle něho trefil pravou tyč boleslavské branky. O minutu později další nebezpečný útok Dukly z levé strany zakončil ranou z těžkého úhlu Čapek a u bližší tyče ji pozorný Knobloch srazil do rohu. V 84. minutě sólo boleslavského forvarda Synka zastavil až brankář Dukly.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Suk, Ševinský, Rolko, Šťastný - Šulc (64. Mižič), Rozsíval - Horák (73. Skořepa), Mehanovič, Honc (64. Baster) - Synek.

Sestava FK Dukla Praha U21: Štěpánek - Juroška, Jeřábek, Hrazdíra, Podkůl (85. Solař) - Milec (63. Kunič), Frycer (73. Micka) - Svoboda (85. Grafnetr), Čapek, Farkaš - Kotlík (63. Acosta).

Góly: 7. Šťastný, 52. Mehanovič - 54. Jeřábek

ŽK: Suk, Rozsíval, Mižič - Micka

ČK: Micka v 90. minutě

Rozhodčí: Pechanec - Arnošt, Štefan

Diváků: 45

„Vzhledem k mokrému a hodně těžkému terénu, který byl pro obě družstva stejně náročný, jsme byli po většinu utkání lepším týmem a vypracovali si čtyři šance, ze kterých vstřelili zaslouženě dvě branky. Soupeř snížil po rohovém kopu a následném hraní rukou při dorážce, což potvrdil i videozáznam. Naše vítězství bylo zcela zasloužené a ceníme si ho hlavně proto, že má Dukla výborný tým prezentující se kombinační hrou," prohlásil po vítězném utkání s Duklou Praha mladoboleslavský trenér Petr Vrabec.

Fanshop banner