Po přestávce marně doháněli ztrátu z prvního poločasu
Klub

Po přestávce marně doháněli ztrátu z prvního poločasu

Redakce

Boleslavi se vůbec nepovedl první poločas. Přestože po přestávce měla převahu, v závěru až drtivou, tak dvougólové manko nedohnala. Po třech předchozích výhrách poprvé Dukle podlehla v ligovém utkání.

V prvním poločase se často hrálo jen od vápna k vápnu. Dukla si vynutila za necelou půlhodinu pět rohových kopů bez úspěšných zakončení. Prvním vážným varováním pro boleslavskou defenzívu byla situace ze 14. minuty, kdy Šeda vyboxoval centr od levé postranní lajny jen k Borkovi, jehož zakončení z deseti metrů bylo hodně nepřesné.
Ve 28. minutě Bořil od postranní čáry přihrál k vlastnímu vápnu přímo na kopačku soupeři a v následném dobývání boleslavské branky sice nejprve Johana a Kúdela zabránili střelám, ale míč se dostal k nekrytému Néstorovi, který z necelých deseti metrů nekompromisně trefil pravý horní růžek - 1:0.
O chvíli později se marně do boleslavského vápna prodírali Pospěch s Borkem. Na druhé straně po spolupráci s Marešem centr Kysely skončil na břevně, od něhož se odrazil za branku. Ve 41. minutě Sivrič prostrčil do vápna Dukly Chramostovi, ale u míče byl dříve brankář Rada. Ve 42. minutě Jarolímův trestný kop hlavou usměrnil do branky Mareš, ale sudí jej viděli v ofsajdu a gól Boleslavi neuznali.
Ve 44. minutě Kalouda střelou, která se od pravé tyče odrazila za Šedova záda, potrestal předchozí nedůslednosti boleslavské defenzívy - 2:0.

Druhý poločas začal Ščukovou ránou, po které následoval boleslavský roh rozehraný Jarolímem a hlavičkovaný nepřesně Zahustelem. V 50. minutě zabránila obrana Dukly na hranici faulu Zahustelovi v zakončení a odražený míč napálil Mareš těsně nad branku Rady. V 53. minutě pálil nad břevno pro změnu Zahustel. V 55. minutě Jarolím nastřelil z trestňáku hráčskou zeď, od které se míč odrazil nad branku a Boleslav tak získala čtvrtý roh v utkání.
V 56. minutě Jarolímův rohový kop před brankou Dukly propadl k Marešovi, který elegantně patičkou posunul míč k Johanovi, jehož doklepnutí bylo gólové - 2:1.
Ve zbylé půlhodince Boleslav zvyšovala tlak, ale vyrovnat nedokázala. Pouze zvrátila nepříznivý poměr rohových kopů (v I. poločase 4:1, ve II poločase 1:6). Chramosta v 58. minutě střílel vedle. V 70. minutě Rozsíval z trestňáku trefil jen zeď. V 73. minutě Ščukovu nečekanou střelu Rada chytil. Přetažený Rozsívalův centr hlavičkoval Mareš, ale brankáře nepřekvapil. V závěrečné desetiminutovce se hrálo jen na polovině Dukly, nezřídka pouze kolem jejího pokutového území. Dukla občas pohrozila brejky, ale buď nepřešla přes Johanu, nebo neprostřelila Šedu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela, Johana, Kúdela, Bořil (85. Rolko) - Ščuk, Jarolím - Zahustel, Mareš (89. Synek), Sivrič (46. Rozsíval) - Chramosta.

Sestava FK Dukla Praha: Rada - Romera, Štetina, Vorel, Hanousek - Borek, Kalouda, Malý (81. Ouedraogo) - Berger (86. Marek), Pospěch, Néstor (66. Přeučil).

Góly: 28. Néstor, 44. Kalouda - 58. Johana

ŽK: Néstor, Borek - Bořil

Rozhodčí: Proske - Moláček, Tacina

Diváků: 1120

Fanshop banner