Byla to divočina, shodli se trenéři
Klub

Byla to divočina, shodli se trenéři

Redakce

Ligovou remízu se spoustou nevyužitých šancí označili oba trenéři, boleslavský Ladislav Minář i jablonecký Roman Skuhravý, za divoký a bláznivý fotbal.

„Viděli jsme strašně živelné a divoké utkání, kde ofenzíva převládala nad defenzívou na obou stranách," byla první slova Ladislava Mináře při hodnocení nerozhodného ligového utkání Boleslav - Jablonec 1:1. „Mohlo to skončit 6:4 nebo 7:5," pravil Minář s tím, že boleslavský tým měl podle jeho mínění o poznání více šancí, než jablonecký soupeř. „V první půli jsme měli utkání pod kontrolou, ale v některých situacích hráči nepochopitelně místo střely na branku nesmyslně přihrávali. Po přestávce inkasovaný gól byl obrázkem celé naší sezóny, v níž jsme opakovaně nedokázali dotáhnout do zdárných konců dobře rozehraná utkání. Z remízy jsem zklamaný." Ladislav Minář uvedl, že Boleslav chtěla utkání vyhrát bez rozdílu, zda proti ní stál přemožitel z pohárového finále či někdo jiný. Zároveň si posteskl nad neustále početnou marodkou: „Jsme ve špatném zdravotním stavu, nemáme kým udělat změnu v sestavě k potřebné kvalitě. Prostě hrajeme se zbytkem kádru, který nám zůstal."

Také jabloneckému Romanu Skuhravému připadal fotbal nečekaně divoký na poměry v Gambrinus lize. „Byl to bláznivý zápas jako v juniorské lize. Organizace hry se spoustou chyb a mnoho neproměněných šancí, v čemž excelovaly oba týmy. Pro lidi mělo takové utkání skončit 6:6 a ne 1:1, šance na to byly. Pro oba týmy bylo střetnutí těžké vzhledem k nedávnému pohárovému finále, pro nás po euforii z vyhraného poháru a pro Boleslav po zklamání z finálové prohry. Lidem se mohlo utkání líbit, ale pro trenéry už to bylo horší. Pozitivní bylo, že oba týmy chtěly vyhrát," uvedl jablonecký kouč Roman Skuhravý, který fotbalově vyrůstal v mládežnických družstvech FK Mladá Boleslav.

Fanshop banner