Pět dnů po pohárové remíze hráli opět nerozhodně
Klub

Pět dnů po pohárové remíze hráli opět nerozhodně

Redakce

Podobně jako v pohárovém finále Boleslavští vyhráli poločas, ale nakonec skončilo utkání opět bez vítěze. Oba týmy si vypracovaly spoustu příležitostí ke skórování, dali však jen po jednom gólu.

V porovnání s pohárovou základní sestavou provedli oba trenéři několik změn - boleslavský Minář tři, jablonecký Skuhravý pět.

Boleslavská marodka v závěru ligové sezóny opět nabyla kalamitní podoby. Miller měl zraněná záda, Šírla s Opielou skolila viróza, Štohanzla postihla hnisavá angína, Brunclík má dlouhodobě zraněné koleno, Nešpor je mimo hru s poraněnými vazy v koleně od pohárového finále, Janíček je v rekonvalescenci s operovaným kolenem, Dosoudil je po operaci zlomené holeně a Magera s poškozeným křížovým vazem v koleni čeká na operaci, kterou podstoupí 24. května.

První poločas měla Boleslav více ze hry, což vyjádřila jediným gólem. V úvodní čtvrthodině žádný z týmů nevyužil výhod rohových kopů kopaných po dvou na každé straně. Bez gólu skončil jablonecký trestný kop i Chramostova přízemní rána napříč jabloneckým brankovištěm. Branku netrefil Mareš po Kúdelově přihrávce ani Jarolím z trestného kopu zahrávaném z hranice velkého čtverce.
V 19. minutě vybojoval Jarolím míč a okamžitě ho poslal do soupeřova vápna rozběhnutému Chramostovi. Toho včas vyběhnuvší Valeš vychytal a vzápětí se dostal do potyčky s Jarolímem, který se marně snažil vyražený míč dorazit do branky. Ve 22. minutě pěknou Pitákovu ránu lapil u pravé tyče Šeda.

Ve 25. minutě trestný kop téměř z půlky hřiště poslal Jarolím obloučkem do vápna, kam si šikovně naběhl Johana a hlavou překonal překvapeného Valeše - 1:0.

Ve 29. minutě kombinační akce Boleslavi vyvrcholila sólem Jarolíma, kterému dva jablonečtí obránci zmařili zakončení uvnitř pokutového území faulem kupodivu nepotrestaným. O minutu později prováhal Sivrič příležitost ke střelbě zbytečnou kličkou. V té chvíli se hrálo většinou na jablonecké polovině a druhý gól visel ve vzduchu. V 36. minutě Sivrič prodloužil na Chramostu, ten na Ščuka, jehož střelu obránci zablokovali a následný centr vyboxoval od branky Valeš. Ve 43. minutě měl příležitost Jablonec. Hubníkův přetažený centr hlavičkoval Vaněk do země a odrazem přes branku.

Druhý poločas pokračoval v tempu i zajímavosti z prvního dějství. I ve chvílích, kdy se hrálo ve středu hřiště, bylo na co koukat. Touha po vítězství byla oboustranná a setrvalá do poslední minuty.
V 52. minutě Jarolím zachytil soupeřovu přihrávku na půlící čáře, poslal vpřed Mareše, ten dal Chramostovi, který tísněn obráncem nastřelil levou tyč. Dorážku poslal Mareš těsně nad břevno. V 55. minutě jablonecký útok sice skončil Pitákovým gólem, ale rozhodčí ho správně neuznal kvůli ofsajdu. V 56. minutě rozehrál Jarolím osmý boleslavský roh a zakončil ho Kúdela bombou bez přípravy. Valeš ji od levé tyče bravurně vyrazil. Následoval další boleslavský roh a po něm jablonecký útok, jež naštěstí zastavil Sivrič. V 60. minutě po Sivričově centru nastřelil Chramosta obránce a odražený míč napálil Ščuk těsně vedle pravé tyče.

V 63. minutě Jablonec zaútočil po pravé straně. Před boleslavským brankářem Šedou, který vyběhl na roh vápna byl u míče o zlomek vteřiny dříve jablonecký kanonýr Hubník a technickým obloučkem do opuštěné branky vyrovnal - 1:1.

V 73. minutě na Sivričův centr nedosáhli Mareš s Chramostou, o chvíli později Kyselův centr hlavičkoval Zahustel nad branku. Na druhé straně se Čížek neprosadil přes Kyselu. V 78. minutě na Kyselův přetažený centr vyskakovali společně Chramosta s Eliášem a míč skončil mimo jabloneckou branku. V 83. minutě pátý jablonecký roh zakončil u bližší tyče nepřesným volejem Eliáš. V 85. minutě vystřelil z deseti metrů Ščuk z otočky a jablonecký gólman Valeš předvedl opět parádní zákrok. Pět minut před koncem se Jablonečtí nastěhovali před Šedu, který několika dobrými zákroky napravoval předchozí nedůslednosti svých spoluhráčů. V 87. minutě Hubníkův centr hlavou usměrnil Piták těsně vedle branky. V nastavených dvou minutách byla gólu velmi blízko Boleslav, ale Siviričův centr nedostal Sloboda z metru za Valešova záda.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Jan Kysela (82. Ševinský), Johana, Kúdela, Bořil - Jarolím, Ščuk - Zahustel (82. Ondřejka), Mareš (86. Sloboda), Sivrič - Chramosta.

Sestava FK Baumit Jablonec: Valeš - Eliáš, Rossi (66. Beneš), Marek Kysela, Novák - Kopic (80. Třešňák), Loučka - Piták, Vaněk, Zoubele (59. Čížek) - Hubník.

Gól: 25. Johana - 63. Hubník

ŽK: Jarolím, Johana, Jan Kysela, Zahustel - Valeš, Piták, Eliáš

Rozhodčí: Královec - Štěrba, Dobrovolný

Diváků: 1738

Fanshop banner