FC Krásný Les trénoval pod vedením profesionála
Klub

FC Krásný Les trénoval pod vedením profesionála

Redakce

Na fotbalové hřiště do obce Krásný Les si díky projektu Gambrinusu Kopeme za fotbal našel cestu trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář s asistentem Milanem Pechancem. Jejich úkolem bylo zpestřit trénink místního fotbalového mužstva a názorně výkonnostním hráčům předvést, jak se trénuje v Gambrinus lize.

Počasí netradičnímu tréninku přálo, a tak trenér Mladé Boleslavi neotálel a hned začal své dočasné svěřence organizovat a vysvětlovat jim, co se od nich čeká. Oni pozorně naslouchali a plnili pokyny do detailu, jakoby se před hostujícím koučem chtěli předvést v co nejlepším světle.
„Kluci se nejdřív rozcvičili, potom si jednotlivě zkusili cvičení s míčem. Ukazovali jsme jim také různé prvky v rychlosti, následovala střelba a v závěru si zahráli na malé branky," popsal trenér Minář, co konkrétně amatérským hráčům naordinoval. „Takový trénink zařazujeme běžně také na program našeho mužstva," upřesnil asistent Milan Pechanec. „Nebyl třeba tak dlouhý, ale zase jsme vypíchli to, co by mohli hráči z Krásného Lesa sami zařadit do své přípravy," ujal se trenér své role zodpovědně.
„Trenéři se nám parádně věnovali. V první půli tréninku nám při různých cvičení říkali, jak to provádět správně a co zlepšit. V druhé části tréninku jsme si zahráli fotbal," popsal spokojeně ještě udýchaný trenér Krásného Lesa Jaroslav Petrek. „Trénink byl příjemný. Trenéři k nám přistupovali profesionálně a zároveň bylo cvičení zábavné," dal mu za pravdu Lukáš Klejna.
„U některých zdejších hráčů je až obdivuhodné, jak si na tomto hřišti dokáží poradit," narážel asistent trenéra Milan Pechanec na podmínky, které se diametrálně liší od těch gambrinusligových. „I když hrají nižší soutěž, je na nich vidět zápal pro věc," všiml si také důležitého faktoru.
„Bylo to osvěžující zpestření, narušení našeho stereotypu," pochvaloval si akci Lukáš Klejna. „Pan Minář mi dokonce poradil pár triků, jak zlepšit motoriku našich mladých hráčů," neváhal místní trenér Jaroslav Petrek požádat o radu zkušenější a povolanější osobu.
„Projekt každému doporučuju. Dnešní den s trenérem není naše první výhra. Už jsme díky Gambrinusu navštívili zázemí libereckého stadionu U Nisy a se Slovanem jsme sehráli modelové utkání," chlubil se úspěchy svého týmu Lukáš Klejna. „Je to opravdu zážitek, který stojí za to. Navíc jsme za své působení v projektu již vyfasovali dvě kompletní sady dresů, a to není malá pomoc," váží si i materiální podpory Gambrinusu trenér Krásného Lesa.
„Každá akce, kdy se setkají amatéři s profesionály, je přínosná a ve fotbale obzvlášť," myslí si Milan Pechanec. „Projekt Kopeme za fotbal zprostředkovává propojení výkonnostního fotbalu s tím vrcholovým, což je pro obě strany obohacující. Čím více návštěv podobných té dnešní, tím lépe," je rád za aktivity konající se pod hlavičkou Kopeme za fotbal Ladislav Minář.
Projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal se rozjel v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z první ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti v 31 regionech zapojeno přes 535 týmů.

Fanshop banner