Boleslavští chtějí ukončit sérii bez ligových vítězství
Klub

Boleslavští chtějí ukončit sérii bez ligových vítězství

Redakce

V utkání 28. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Baumit Jablonec, které se hraje ve středu 22. května 2013 od 18 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, budou Boleslavští usilovat o přerušení černé série bez ligové výhry.

Z té se neradovali už čtyři mistrovské zápasy v Gambrinus lize. Naposledy si ji užili v pondělí 15. dubna v domácím utkání s Baníkem Ostrava (2:0), čili před více než pěti týdny. Od vítězství nad Ostravou postupně remizovali v Olomouci 2:2, prohráli doma s Libercem 2:3, remizovali v Brně 1:1 a prohráli na Spartě 0:4. V tomto ročníku 2012/13 je to nejdelší čekání na ligové vítězství. V podzimní sezóně jim sice hrozila výrazně delší černá série, ale tehdy dvě trojice nevyhraných zápasů (v ligových kolech 5.,6.,7. a 9.,10.,11.) rozetnula domácí výhra nad Hradcem Králové 1:0 v osmém kole.
Navíc před pěti dny neuspěli ve finále poháru České pošty, kdy po remíze 2:2 prohráli penaltový rozstřel 4:5. „Na pohárové zklamání není snadné zapomenout, přesto se do ligové reality vracíme s touhou po vítězství, ve zbývajících třech mistrácích je pro nás ve hře ještě devět bodů a páté místo v tabulce Gambrinus ligy," řekl před zápasem 28. ligového kola sportovní ředitel a hlavní trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář.
Při přemýšlení o složení mužstva nemůže počítat s nemocným Štohanzlem a zraněnými Nešporem, Dosoudilem, Magerou, Janíčkem. Drobné šrámy z náročného jarního programu trápí některé další hráče.

Fanshop banner