Prohra ve finále je zklamáním
Klub

Prohra ve finále je zklamáním

Redakce

Zdravotními neduhy sužované boleslavské mužstvo zůstalo těsně před vrcholem, na který hráči stoupali s vynaložením všech momentálních sil. Bojovali usilovně a trofej jim proklouzla mezi prsty v penaltové loterii.

Vedení mladoboleslavského klubu děkuje všem fandům za projevenou přízeň a neúnavné fandění. Zároveň se však distancuje od skupiny výtržníků a chuligánů, kteří svým chováním narušovali průběh finále a kazili dobré jméno FK Mladá Boleslav.

Na pozápasové tiskové konferenci dostali první slovo poražení. „Je to strašně velké zklamání, že jsme trofej nezískali. Do hráčů jsem celý týden pumpoval, že vyhrajeme, chtěl jsem, aby měli sebevědomí, když měli celou sezónu smůlovatou s množstvím zranění," řekl smutným hlasem sportovní ředitel a hlavní trenér Ladislav Minář, který označil pohárové finále za velmi zajímavé utkání. „Z naší strany byla velmi dobrá první půle, ve které jsme dokázali otočit nepříznivé skóre. Druhý poločas jsme vedení drželi, dokud měli hráči síly. Když už byli myšlenkami u převzetí poháru, tak inkasovali. Penalty už jsou loterie," prohlásil k průběhu finálové bitvy. „Ve druhém poločase nám docházely síly, prohrávající soupeř hrál na hranici rizika a my ztráceli střed pole," dodal Minář.

Jablonecký kouč Roman Skuhravý byl pochopitelně v lepší náladě: „Jednoznačně cítím obrovskou únavu i radost zároveň. Vyhráli jsme pohár za jeden poločas, v prvním jsme se nechali zatlačit, ale v poločase si řekli, že to takhle dál nejde. Druhý poločas jsme byli jasně lepší mužstvo a vypracovali si čtyři jasné příležitosti. Z penalt jsem na infarkt, nedíval jsem se a tak ani nevím, kdo ji kam kopnul. Jsme z vítězství v Jablonci šťastní. V létě nás čeká strašně moc práce, ať to mužstvo bude trénovat kdokoliv."

Fanshop banner