O pohárovou trofej přišli v šesté penaltové sérii
Klub

O pohárovou trofej přišli v šesté penaltové sérii

Redakce

Potřetí v klubové historii a podruhé v uplynulých třech letech se Boleslav probojovala do finále českého poháru. V roce 2011 si v penaltové loterii vystřílela vítězství, v roce 2013 na pohár nedosáhla.

Z prvního poločasu neuplynula ještě ani čtvrthodinka a hřiště musel opustit zraněný boleslavský útočník Nešpor. Jeho spoluhráči vydrželi hrát v oslabení tři minuty, než se definitivně prokázalo, že nebude ve hře pokračovat, neboť si poranil postranní kolenní vaz.
V 17. minutě Bořilův centr vyboxoval Špit před Zahustelem a následnou Kúdelovu bombu srazili jablonečtí obránci do rohu. V dalším boleslavském ataku se po spolupráci se Zahustelem neprosadil Mareš.
Ve 20. minutě se Hubník z pravé strany prokličkoval před Millera a povedenou křížnou střelou k pravé tyči jej překonal - 1:0.
Boleslav odpověděla Chramostou, jehož střelecký pokus skončil rohem. Ve 22. minutě Vaňkovu ránu z dvaceti metrů vyrazil Miller od pravé tyče na první jablonecký roh.
Ve 30. minutě se po autovém vhazování ocitl nehlídaný Chramosta u koncové lajny, kde měl čas zhodnotit situaci před jabloneckou brankou a přesně přihrál Zahustelovi, který vyrovnal - 1:1.
Od té chvíle měla Boleslav více ze hry. Dvě minuty po vyrovnání našel Chramosta opět Zahustela v pěkné střelecké pozici, ale tomu obránci Jablonce ránu zablokovali. Neujaly se rány Mareše a Kúdely, na Jarolímův roh byl Johana krátký.
V závěrečné minutě první půle rozehrál Jarolím pátý boleslavský roh a Chramosta nekompromisním zakončením skoro protrhl síť za Špitovými zády - 1:2.

Druhý poločas nasadil Jablonec vražedné tempo a hrál se oboustranně náročný fotbal. Zahustelovi nedovolili obránci vystřelit. Pitáka v poslední chvíli zastavil Johana a když později Kopic prokličkoval přes tři protihráče, naštěstí zakončil nepřesně. Vaněk ze dvaceti metrů těsně minul boleslavskou branku. V 62. minutě Ondřejka parádně přihrál do jabloneckého pokutového území rozběhnutému Marešovi, ale před ním byl u míče dřív brankář Špit. Na druhé straně přežila Boleslav tři slepené rohy, při prvním výtečně zasáhl Miller, po třetím Loučka ze tří metrů překopl branku. V 72. minutě se Piták prodral středem do jasné šance, ale přízemní střelu bravůrně pravou rukou zachytil Miller. O pět minut později boleslavský gólman zachytil Novákův centr před dotírajícím Kopicem.
Pět minut před koncem se Boleslavští vymanili z jabloneckého tlaku, Jarolím přihrál Chramostovi, ale ten o míč přišel a vzápětí se chytal za hlavu nad úspěšným jabloneckým protiútokem. V jeho vyvrcholení se Kopic povedenou křížnou ranou trefil k pravé tyči - 2:2.
I přes dvouminutové nastavení se již na nerozhodném výsledku nic nezměnilo a tak došlo na penaltový rozstřel, v němž byli přesnější Jablonečtí a získali po patnácti letech tuzemský pohár.

Sled střel v penaltové loterii, kterou zahájili Boleslavští
1.serie: Ondřejkovu ránu Špit chytil, Pitákovu střelu Miller také kryl - 0:0.
2.série: Jarolím i Loučka proměnili - 1:1.
3.série: Ščuk i Novák proměnili - 2:2.
4.série: Bořil i Rossi proměnili - 3:3.
5.série: Chramosta i Vaněk proměnili - 4:4.
6.série: Johana nastřelil břevno, Vaněk proměnil - 5:4

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Johana, Ševinský, Bořil - Jarolím, Ščuk - Zahustel (72. Kysela), Chramosta, Mareš (85. Synek) - Nešpor (13. Ondřejka).

Sestava FK Baumit Jablonec: Špit - Kubista (46. Kopic), Rossi, Beneš, Novák - Loučka, Eliáš - Jablonský (46. Piták), Vaněk, Čížek (78. Zoubele) - Hubník.

Góly: 20. Hubník, 85. Kopic - 30. Zahustel, 45. Chramosta

ŽK: Eliáš, Hubník, Kopic, Loučka - Ščuk, Kúdela, Ševinský, Johana

Rozhodčí: Příhoda - Jiřík, Pospíšil

Diváků: 3000

Fanshop banner