V přáteláku se rozstříleli
Klub

V přáteláku se rozstříleli

Redakce

V úterním podvečeru 14. května sehráli mladší dorostenci přípravné utkání se starším dorostem Kosmonos na boleslavském tréninkovém hřišti. Roli favorita potvrdili nastřílením sedmi branek.

Hned v první minutě centroval Marek Luňák a Pekař poprvé prověřil brankáře Splídka. Hned z protiútoku se podařilo nebezpečně zakončit Žďánskému. Brankář Výda měl co dělat, aby vyrazil na roh.
V 8. minutě se špatně orientoval Zorkler a nepřesnou přihrávkou poslal do samostatného úniku kosmonoského Zimu, který chladnokrevně podél brankáře zakončil a otevřel tak skóre utkání - 0:1.
V 16. minutě střílel nebezpečně Duch, ale Splídek byl na místě.
V 19. minutě házel aut Baláž na Hodbodě, který si individuálně poradil s protihráčem a naservíroval míč před branku, kde z jedné zakončil Marek Luňák a vyrovnal tak stav utkání na 1:1.
Ve 21. minutě rychle rozehrál po odpískaném faulu Scheufler na Zorklera. Ten si poradil s několika obránci a poslal míč před branku, kde na dva pokusy dorážel Ráž a dokončil tak otočení vývoje utkání v boleslavský prospěch - 2:1.
Ve 24. minutě zahrával boleslavský rohový kop Pekař. Na míč si naskočil Scheufler. Splídek dokázal vyrazit, ale dorážka Davida Luňáka znamenala další branku - 3:1.

Ve 33. minutě po individuální akci nastřelil krásnou střelou břevno Ráž. Ve 40. min předvedl velké sólo Baláž, který vzal míč u boleslavského vápna, prošel s ním až do soupeřova pokutového území a tam zakončil střelou vedle branky.
Ve 43. minutě se přihlásili o slovo opět Kosmonoští. Odražený míč ve středu hřiště získal Pavelka a nádhernou kolmou nahrávkou vyslal do zakončení Zimu. Ten opět předvedl klid a kolem nohou Výdy snížil na 3:2. Za malou chvíli odpískal rozhodčí Pechanec konec prvního poločasu.radc

Ve druhém poločasu už stříleli úspěšně jenom boleslavští fotbalisté, i když jejich soupeř z Kosmonos měl také gólové příležitosti. V 51. minutě se kombinačně prosadili Kosmonoští až před pokutové území, kde vystřelil Bažant. Brankář Výda neměl se střelou větší problém.
V 53. minutě centroval z levé strany Zoubek na zadní tyč, kde si míč našel chytře Kořínek a střelou kolem brankáře skóroval - 4:2.
V 56. minutě centroval kosmonoský Obrázek. Výda vyrazil pouze před sebe a Ždánský přestřelil branku. V 59. minutě střílel mimo boleslavský Duch a v 62. minutě si podobně vedl kosmonoský Obrázek. V 66. minutě po dobrém centru Baláže z pravé strany zakončení Lukiče skončilo bohužel nad brankou soupeře. Hned z další akce se dostal do velké šance Kořínek, ale branku přestřelil. V 69. minutě Procházka před pokutovým územím předložil míč Lukičovi a ten tvrdou střelou těsně vedle branky protáhl Splídka. V 71. minutě po individuální akci Baláže zakončoval Lukič do břevna.
V 72. minutě kopal rohový kop boleslavský Zoubek. Míč propadl chumlem hráčů, kde si vedl nejlépe Lukeš a důrazně ho dorazil do branky - 5:2.
V 76. minutě po individuální akci nastřelil břevno kosmonoské branky opět Lukič. V 83. minutě vyšachovali kosmonoské obránce Zoubek s Lukičem. Nabídnutou šanci Zorkler nevyužil a netrefil míč dobře.
V 85. minutě utekl po pravé straně Baláž a načechral míč na zadní tyč pro Lukiče, který se hlavou nemýlil - 6:2.
V 87. minutě po přetaženém Wolfově centru Kořínek vrátil míč před branku, kde vystřihl nůžky Hodbod, ale zamířil kousek nad branku. V 88. minutě našel Zorkler volného Kořínka. Velká boleslavská šance opět brankou neskončila a Kořínek poslal míč hodně nad branku soupeře. V 89. minutě si zahrával brankář Kosmonos tak dlouho s míčem, až mu ho sebral Lukič, ale zakončení do prázdné branky podcenil a netrefil se. Nakonec přeci jen padla ještě jedna branka.
V 90. minutě střílený centr Zoubka nechala obrana Kosmonos propadnout k Lukičovi, jenž vstřelil závěrečnou branku utkání - 7:2.

FK Mladá Boleslav U17 v 1. poločase: Výda - Baláž, D.Luňák, Scheufler, Vomočil - Hodbod, Duch, Zorkler, Pekař - Ráž - M.Luňák.

FK Mladá Boleslav U17 v 2. poločase: Výda - Wolf, Lukeš, Glockner, Procházka - Baláž (78. Hodbod), Duch (70. Zorkler), Scheufler (78. D.Luňák), Zoubek - Lukič - Kořínek.

Branky: 19. M.Luňák, 20. Ráž, 24. D.Luňák, 51. Kořínek, 69. Lukeš, 75. a 90. Lukič - 8. a 43. Zima.

Rozhodčí: Jan Pechanec

Trenér mladoboleslavských dorostenců Martin Mrvík k utkání řekl: „Jsem rád, že se nám podařilo vstřelit nějaké branky. V posledních mistrovských utkáních nám branky chyběly. Je třeba tento výkon, chuť a nasazení přenést i do mistrovských utkání a zbytečně před soupeři lepší kvality nepanikařit. V týdnu jsme měli důrazný rozbor utkání se Spartou, kde hráči nepodali stoprocentní výkony. Věřím, že si má slova, vzali k srdci a v závěru mistrovské soutěže předvedou to nejlepší, co v nich je. V posledních čtyřech utkání tohoto ročníku by to mělo výt na hřišti znát. Přísloví -Teď, nebo nikdy- platí doslova v případě tohoto týmu, který už nikdy nebude v tomto složení. Je třeba zbavit se nervozity a svázanosti. Utkání si musí všichni hráči užít a vydat maximální úsilí pro úspěch. Týmu věřím a do posledních utkání se jim pokusím předat takové pokyny, aby tento ročník ukončil s dobrým pocitem odvedené práce."

Fanshop banner