Odvedli soupeři podzimní prohru i s úroky
Klub

Odvedli soupeři podzimní prohru i s úroky

Redakce

Podle postavení v tabulce byli Jablonečtí ze čtvrtého místa favority, ale v pořadí sedmí Boleslavští podali velmi dobrý výkon a zaslouženě ze severu Čech přivezli tři body. Povedla si jim dokonale odveta za podzimní domácí prohru 1:2.

Utkání 30. kola Juniorské ligy se hrálo v Břízkách za přítomnosti trenérů prvoligových A mužstev Jablonce i Boleslavi a skončilo překvapivou porážkou jabloneckých fotbalistů, kteří předchozích pět mistráků neprohráli.
První poločas odstartovali Boleslavští nejlépe, jak mohli.
Už v 1. minutě zaváhání jabloneckých zadáků nekompromisně potrestal Synek - 0:1.
Neuplynula ani minuta a v jasné šanci se před jabloneckou brankou ocitl Mehanovič, tentokrát z toho byl jen rohový kop. V 5. minutě po Kyselově přihrávce Mehanovič přestřelil branku. Teprve v 10. minutě zaútočili Jablonečtí, ale Pázler branku netrefil. Ve 13. minutě centroval jablonecký Jurčo, ale Boleslavští se ubránili za cenu dalšího rohu. V 17. minutě Zahustel sám před odkrytou jabloneckou brankou netrefil míč.
Ve 23. minutě jablonecký brankář vyrazil Synkovu střelu na roh a po jeho rozehrání se na bližší tyči hlavičkou prosadil vysoký Rolko - 0:2.
Za tři minuty po druhém gólu vychytal Fendrich jasnou tutovku Synka. Boleslavští diktovali tempo hry, Jablonečtí byli nejistí a nepřesní. A tak nebylo divu, že před přestávkou inkasovali potřetí.
Ve 43. minutě se uvnitř jabloneckého pokutového území uvolnil Synek a prostřelil Fendricha - 0:3.

Druhý poločas už góly nepadaly. První boleslavský útok po návratu z kabin zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. V 50. minutě si Boleslavští poradili s Jurčem, třetím nejlepším kanonýrem Juniorské ligy, kterého nepustili k zakončení a vyrazili do nadějně vyhlížejícího brejk, ten však sami pokazili. V 56. minutě nepřesně střílel Pázler. O tři minuty později Šeda snadno zlikvidoval Landovského hlavičku po jabloneckém rohu. V 62. minutě boleslavský brankář zarazil útočné snahy soupeře vyběhnutím daleko mimo pokutové území. V 76. minutě se připomněl Synek a s jeho ránou měl jablonecký gólman spoustu starostí, aby ji vytěsnil na roh.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Šeda - Kysela (67. Mižič), Šťastný, Rolko, Honc (78. Šulc) - Rozsíval, Skořepa - Zahustel (68. Ščuk), Mehanovič, Samara - Synek.

Sestava FK Baumit Jablonec U21: Fendrich - Landovský, Kysela, Hronek, Vaníček - Jurča (61. Štemberk), Skwarczek (29. Hloušek), Linka, Pavlata - Ledecký (72. Vukadinovič), Pázler (46. Šídlo).

Góly: 1. a 43. Synek, 23. Rolko

ŽK: Linka, Štemberk, Vaníček

Rozhodčí: Kalenda - Mencl, Poživil

Fanshop banner