Nedaří se jim zastavit šňůru neúspěchů
Klub

Nedaří se jim zastavit šňůru neúspěchů

Redakce

Boleslavští mladší dorostenci počtvrté za sebou nevyhráli mistrovské utkání a tři z nich na domácím hřišti, v nichž nedali ani jeden gól. Klesli tak o jeden stupínek na osmé místo v ligové tabulce.

Utkání 22. kola ligy mladších dorostenců zvládl lépe soupeř ze třetího místa. První náznak gólové šance však měl boleslavský tým. V 6. minutě vymysleli akci Lukič s Duchem. Míč putoval ke Kořínkovi a ten nebezpečně centroval před branku soupeře, kde v poslední chvíli obránci odvrátili na rohový kop.
V 10. minutě se nechal od sparťanů snadno obejít Procházka. Následnou střelu vyrazil Volek a dorážka mířila nad jeho branku. Ve 22. minutě ohrožoval Volkovu branku sparťanský tým střelou ze střední vzdálenosti, která cíl minula. Ve 25. minutě se uvolnil Kořínek a střelou z hranice pokutového území prověřil Zavadila, jenž v klidu míč chytil. Ve 26. minutě chyboval ve středu pole Wolf. Sparťané toho využili k rychlému kontru po pravé straně s nepřesným zakončením. Ve 27. minutě chyboval Lukič a Sparta měla velkou gólovku, její střelec naštěstí mířil nad branku. Ve 29. minutě sparťanský trestný kop ze středu hřiště se v chumlu hráčů odrazil k osamocenému Špačkovi, který z překvapení zamířil mimo branku. Ve 34. minutě při sparťanském autovém vhazování zaspali boleslavští Procházka a Zoubek, následně nedůrazný Baláž dovolil soupeři pokračovat, ale velkou šanci zmařil Volek.
V poslední minutě první půle po špatném útočném rohovém kopu boleslavského týmu se dostala do šance Sparta. Nejprve její hráči předvedli hezkou narážečku mezi Balážem a Pekařem. Následně obešli v souboji jeden na jednoho i Wolfa a po přihrávce před branku, kde náběh soupeře nestihl přikrýt Lukič, otevřel skóre utkání Schick - 0:1.
Hned vzápětí rozhodčí ukončil první poločas. ,,Branku v posledních minutách dostáváme často. Tentokrát ji předcházelo několik individuálních chyb našich hráčů. Usnadnili jsme soupeři vstřelit laciný gól vlastní nekoncentrovaností. V takto těžkých utkáních se zbytečně srážíme dolů," pravil boleslavský kouč Martin Mrvík.radc

Ve druhém poločase se v 52. minutě dostávali do šance po trestném kopu Lukič a Zoubek, ale branku ani jeden nedal. V 56. minutě špatně bránil Hodbod. Po následném autu rychlostně vybavený Kulhánek z jasné gólovky zakončil kousek vedle branky. V 57. minutě měl boleslavský tým největší šanci, když míč propadl za záda obránců a tam stáli osamocení Baláž s Lukičem. Ani jeden nedokázal v obrovské šanci usměrnit míč do branky Sparty.
V 60. minutě se vyznamenal po závaru před boleslavskou brankou její strážce Volek a svůj tým tentokrát podržel.
V 61. minutě již nepůsobil jistým dojmem a k rohovému kopu, který zamířil těsně před branku, se nedostal a Toml jednoduše skóroval ve prospěch Sparty - 0:2.
V 63. minutě opět po autovém vhazování na levé straně nezachytil Baláž náběh Kulhánka, který podél brankáře zvýraznil sparťanské vedení - 0:3.

V 70. minutě vedli sparťané útok po levé straně. Finální nahrávku před branku zachytil ve skluzu Glockner a zabránil tak další šanci soupeře. V závěrečné minutě sepo trestném kopu ze středu hřiště se dostal k zakončení hlavou boleslavský Scheufler, ale sparťanský brankář Zavadil konečky prstů vyrazil.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - Baláž (65. Vomočil), Lukeš, Glockner, Procházka - Lukič, Wolf (60. D.Luňák), Duch (41. Scheufler) - Pekař (41. Hodbod), Kořínek (60. Ráž), Zoubek (60. M.Luňák).

Sestava AC Sparta Praha U17: Zavadil - Prenka (60. Modr), Toml, Piško, Schindler - Doupal (41. Surmaj), Kulhánek, Moravec (50. Novák), Hovorka - Špaček, Schick (70. Mrázek).

Branky: 39. Schick, 60. Toml, 63 Kulhánek

Trenér boleslavských dorostenců Martin Mrvík k prohře se Spartou řekl: ,,Z výkonu našeho týmu jsem zklamaný. Hráči předvedli jeden z nejhorších výkonů v této polovině mistrovské soutěže. Některé individuální chyby si nedokážu vysvětlit. Spartě jsme výsledek usnadnili až příliš moc. Tím nechci snižovat její výkon, který patřil k velmi dobrým. Naopak si myslím, že jsme letos nenarazili na lepšího soupeře."

Sparťanský trenér Kriega prohlásil: „Utkání s houževnatým soupeřem nebylo vůbec jednoduchou záležitostí. Naši hráči museli ze sebe vydat velkou snahu, úsilí i kondiční vypětí, aby překonali obranu domácích. Utkání bylo oboustranně plné nepřesností a osobních soubojů. Téměř celý první poločas naši hráči nemohli chytit herní rytmus, i když tlak na soupeřovu branku se neustále stupňoval. V závěru poločasu se ve výborné křídelní akci uvolnil Schindler a jeho přihrávku z brankové čáry usměrnil Schick do branky. V polovině druhého poločasu pak boleslavské hráče definitivně srazily dva slepený góly. Tomla po rohovém kopu a Kulhánka po samostatné akci. Soupeř již rezignoval a my nevyužili této situace k zvýšení náskoku. Kladem zápasu bylo oboustranně vysoké nasazení obou družstev."

Fanshop banner