Oslabení inkasovali rekordní prohru od Sparty
Klub

Oslabení inkasovali rekordní prohru od Sparty

Redakce

Boleslavští v sestavě oslabené zraněními a o vyloučeného Johanu prohráli rekordním rozdílem z osmnácti zápasů, které v Gambrinus lize s pražskou Spartou absolvovali.

Potřetí v rozpětí dvanácti dnů se střetli boleslavští a sparťanští fotbalisté. První duel v rámci pohárového semifinále neměl vítěze, druhý, který byl semifinálovou odvetou, vyhrála Boleslav a třetí o prvoligové body jasně vyhrála Sparta.

První poločas dlouho vypadal na bezgólovou partii. Boleslavští pozorně bránili a při získání míče se posouvali k soupeřově brance postupnou kombinací. Do první gólové příležitosti se dostala Sparta v 5. minutě. Kadlec si zpracoval v boleslavském vápně dlouhý pas a jeho přízemní zakončení zázračně zneškodnil brankář Miller. V 17. minutě Lafatovo zakončení srazili boleslavští obránci na roh. Ve 23. minutě zaváhal Šírl a k míči se dostal Matějovský, jehož lob přeletěl Millerovu branku.
Ve 28. minutě nastřelil Kúdela hráčskou zeď z trestňáku a vzápětí Sivričův centr hlavičkoval těsně vedle Ševinský. Ve 42. minutě po pátém sparťanském rohu vyboxoval Miller Jarošíkovu hlavičku a v příští minutě předvedla Boleslav svižný a nebezpečný útok. Vyvrcholil Ondřejkovou přihrávkou Sivričovi, který se uvnitř soupeřova vápna uvolnil, ale nepřesně zakončil.
Když se sudí rozhodl nastavit poločas o jednu minutu, byla to pro Boleslav minuta nešťastná. Zleva zacentroval Krejčí a u vzdálenější tyče Šírla přehlavičkoval Lafata a otevřel skóre - 1:0.

Ve druhém poločase naděje Boleslavi na srovnání skóre trvala čtvrt hodiny, než dala Sparta druhý gól. Hušbauer pálil vedle boleslavské branky, na druhé straně nepřesně střílel Ondřejka. V 57. minutě po Hušbauerově pasu Lafatovo zakončení zablokoval Kúdela a po autovém vhazování na přízemní centr z pravé strany nedosáhl na malém vápně Lafata.
V 62. minutě byl sudí Franěk přísný na Ševinského a z nařízeného trestného kopu Vácha obloučkem našel před boleslavskou brankou Jarošíka, který hlavičkou zvýšil sparťanské vedení - 2:0.
Po Šírlově centru a Nešporově sklepnutí střílel nepřesně na sparťanskou branku Štohanzl. V 72. minutě běžel Kadlec sám na boleslavskou branku, ale Miller jeho střelu vyrazil a při pokusu o dorážku Krejčí uklouznul. Za minutu však už další pohromě Boleslavští nezabránili.
V 73. minutě prošel Lafata středem boleslavské obrany a Millera s jistotou prostřelil - 3:0.
V závěru utkání měli sparťané více ze hry a z toho i vyplývající šance. Dvě nedal Přikryl. Jednu proměnil Lafata.
V 88. minutě Krejčí utekl Bořilovi a přes Smejkala přihrál Lafatovi, který z metru dokonal vlastní hattrick a vysokou porážku Boleslavi - 4:0.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Bořil, Ševinský (76. Smejkal), Kúdela, Šírl - Opiela, Ščuk - Ondřejka (67. Sloboda), Chramosta (53. Štohanzl), Sivrič - Nešpor.

Sestava AC Sparta Praha: Vaclík - Vidlička (76. Kadeřábek), Švejdík, Jarošík, Hybš - Vácha, Hušbauer (79. Čermák) - Kadlec (81. Přikryl), Matějovský, Krejčí - Lafata.

Góly: 45., 73. a 88. Lafata, 62. Jarošík

ŽK: Ševinský

Rozhodčí: Franěk - Nádvorník, Jan Paták

Diváků: 8152

Fanshop banner