Dorostencům se nedařilo, přesto zůstávají ve hře o titul
Klub

Dorostencům se nedařilo, přesto zůstávají ve hře o titul

Redakce

Družstvo FK Mladá Boleslav U19 v nejvyšší dorostenecké lize bojuje o první příčku navzdory tomu, že se mu dva poslední mistráky nepovedly. Zkušený trenér Jiří Saňák udržuje mladíky v bojovné náladě důležité pro vyvrcholení mistrovské sezóny.

Boleslavští po prohře v Opavě 0:2 hráli doma nerozhodně s Brnem 0:0. „Odehráli jsme náročné utkání proti houževnatému a nebezpečnému soupeři. Do utkání jsme vstoupili dobře a výsledkem byly naše dvě vypracované šance. Druhá polovina prvního dějství však patřila soupeři, který si svým důrazem vydobyl lepší pozice a mohl z jedné skórovat. Do druhého poločasu se nám zlepšila kvalita v kombinaci, byli jsme na míči a v kombinaci lepší, ale soupeř mohl nakonec rozhodnout pro sebe, když měl dvě tutovky po nakopnutým míčích. My si vypracovali jednu silnou šanci a několik nadějných závarů. Je nutné uznat a respektovat soupeře, který se prezentoval mužským silovým pojetí, nám scházela trocha kvality v řešení herních situací a vypracování většího počtu brankových příležitostí. Pro kluky jsou taková utkání velkou zkušeností. Makají a dřou, proto před našimi hráči smekám klobouk," prohlásil Jiří Saňák, trenér FK Mladá Boleslav U19.

V popředí nejprestižnější dorostenecké ligy není nic rozhodnuté. Ve hře zůstává ještě hodně bodů.
Na čele 1. ligy staršího dorostu je Slavia Praha společně s Mladou Boleslaví, obě družstva nasbírala po 61 bodech, ale Boleslav má odehrané o jedno utkání, a to remízovou předehrávku s Brnem, více. Tři body za vedoucím tandemem zaostává Sigma Olomouc. Boleslav má doma až pátou bilanci, lepší jsou na svých hřištích Hradec Králové, Sparta Praha, Zbrojovka Brno a Slavia Praha. Na venkovních hřištích má Boleslav nejlepší bilanci ze všech účastníků 1. ligy staršího dorostu.

Boleslavští dorostenci mají nejbližší víkend volný, neboť mistrovský duel s Brnem na žádost soupeře předehrávali. Potom jedou na hřiště Slovácka, mají doma Teplice a vršovické Bohemians a ligovou sezónu skončí v Jihlavě.
Největšími konkurenty Mladé Boleslavi v boji o dorostenecký titul jsou vedoucí Slavia Praha a třetí Sigma Olomouc. Slavia jede do Zlína, hraje doma s Hlučínem, jede do Olomouce, má doma Ostravu a končí v Plzni.
Olomouc hraje doma s Plzní, jede do Českých Budějovic, má doma Slavii, jede do Liberce a ligu uzavře doma se Spartou.

Fanshop banner