Radost z postupu kalí smutek ze dvou zranění
Klub

Radost z postupu kalí smutek ze dvou zranění

Redakce

Když po vítězném semifinále přišel boleslavský kouč Ladislav Minář mezi novináře, byl na něm patrný smutek z utrpěných ztrát zraněných Dosoudila a Magery, než radost z postupu do pohárového finále.

„Podařilo se nám postoupit a z toho jsme všichni šťastní, kluci i klub si finále zaslouží. Druhá věc je, že mi je smutno ze dvou těžkých zranění Magery a Dosoudila, pro které se jedná o vyloučení ze hry na rok. A problémem je i vyloučení Johany, takže nevím, jak dáme dohromady obrannou čtverku na nedělní ligový zápas. Ještě jednou opakuji, že z těžkých zranění našich hráčů jsem strašně smutný," uvedl Ladislav Minář.
Novinářům potvrdil nemilé skutečnosti, že Radek Dosoudil má zlomenou pravou holenní kost a u Luďka Magery je podezření na přetržený křížový vaz v pravém koleni. „Od Kweukeho to byla nebezpečná hra a při jeho fyzické konstituci je šlápnutí třikrát horší, než od každého jiného člověka," poznamenal Minář. A přiznal, že na pohárové finále zatím nemyslí, neboť má plnou hlavu starostí, jak dá dohromady obranu bez zraněného Dosoudila a vyloučeného Johany pro nedělí ligový mistrák, který Boleslav hraje opět v Generali aréně proti Spartě. „Dáme sestavu dohromady a budeme se snažit odehrát ligové utkání se vztyčenou hlavou," dodal Minář.

Sparťanský trenér Vítězslav Lavička působil zklamaně a unaveně. „Před odvetou jsme měli semifinále dobře rozjeté, ale i pro brzkém vedení jsme zápas nezvládli. Zásadním zlomem bylo, když jsme šli do deseti po zbytečném faulu Kweukeho, který vyplýval asi z jeho přemotivování. Bylo to však neomluvitelné. Mladoboleslavskému klubu a hlavně Radkovi Dosoudilovi se za celou Spartu omlouvám."

Fanshop banner