Boleslav vyhrála na Spartě a postoupila do finále poháru České pošty
Klub

Boleslav vyhrála na Spartě a postoupila do finále poháru České pošty

Redakce

Odvetu pohárového semifinále, která začala po oba týmy stejnými šancemi na postup, neboť první duel na mladoboleslavském hřišti skončil remízou 1:1, zvládli lépe Boleslavští a postoupili do finále poháru České pošty.

Boleslavští nastoupili v momentálně nejsilnějším složení. Sparťané z obvyklé ligové sestavy ponechali na lavičce náhradníků brankáře Vaclíka, obránce Hybše a útočníka Lafatu. K utkání nebyl vůbec nominovaný Matějovský.
Začátek prvního poločasu měl pro Boleslav nejhorší možnou podobu, neboť z prvního sparťanského útoku inkasovala gól a krátce po něm přišla o zraněného Mageru.

Ve 2. minutě získala Sparta roh a po jeho rozehrání se z malého vápna prosadil Jarošík přes Mageru - 1:0.

V následující minutě se také Boleslavští dostali k rohovému kopu, ale na rozdíl od Sparty ho v gól neproměnili. Potom hrála Boleslav tři minuty v oslabení, když byl zraněný Magera ošetřovaný mimo hrací plochu, na kterou se už nevrátil s podezřením a přetržení křížového vazu v koleni.
Sparta se tlačila k boleslavské brance přesnou kombinační hrou, ale do přestávky už další gól nepřidala. Boleslavští se po inkasovaném gólu brzo oklepali a také začali zaměstnávat soupeřovu defenzívu. V 11. minutě Marešův přetažený centr nedokázal usměrnit Chramosta. Ve 20. minutě zaváhal Dosoudil na vlastním vápně, míč mu sebral Pamič, ale tomu v zakončení zabránil Kúdela. Ve 22. minutě druhý boleslavský roh z kopačky Jarolíma proletěl sparťanským brankovištěm bez povšimnutí boleslavských útočníků. Ve 26. minutě Krejčího centr hlavičkoval důrazně Kweuke k levé boleslavské tyči, kde byl Miller včas. Další dva sparťanské ataky odhlavičkovali boleslavští stopeři. Ve 30. minutě se Boleslav nedokázala prosadit z třetího rohu, ale zůstala u míče a Marešovu přízemní střelu zkoušel Ščuk tečovat do protipohybu brankáře Čecha, míč však skončil vedle branky. Ve 36. minutě Jarolímův trestňák hlavičkoval Kúdela těsně nad a v poslední minutě poločasu kopal Jarolím další trestňák, ale ani ten nepřinesl vyrovnání.

Druhý poločas začal podobně nešťastně pro Boleslav, jako první. Ve 47. minutě po brutálním zákroku Kweukeho, kterého sudí vyloučil, odnesli na nosítkách se zlomenou nohou Dosoudila. Místo něho přišel na hřiště Ševinský, jenž se okamžitě ocitl ve střelecké šanci, ale branku minul. V 52. minutě Boleslav přežila dva slepené rohy, na druhé straně se Johanovi nepovedlo zakončení hlavou po Jarolímově trestném kopu.
Boleslavští v přesilovce přeskupili své řady. V obraně hrál uprostřed Kúdela, vpravo Johana a vlevo Ševinský. Ostatní, včetně do středové řady vysunutého Bořila, pracovali na ofenzívě. A to se záhy vyplatilo. V 58. minutě Kúdela skluzem v poslední možné chvíli zastavil Kadlece, ale potom už přišla gólová situace Boleslavi.

V 59. minutě Bořil od postranní lajny centroval před sparťanskou branku, kde se míče nikdo z bránících ani útočících hráčů nedotkl a ten zapadl k pravé tyči - 1:1.

O dvě minuty později těsně před boleslavským pokutovým územím útočícího Kadlece zastavil Johana zákrokem, který rozhodčí Bílek potrestal červenou kartou a boleslavského obránce vyloučil. Početní stavy se na hřišti vyrovnaly.

V 69. minutě Nešpor neúnavně atakoval sparťanského brankáře Čecha, jenž pod tlakem nepřesně odkopl jen k Chramostovi, který stál kousek od hranice vápna, a když si míč zpracoval, tak ho poslal podle nešťastného gólmana do branky - 1:2.

V tu chvíli bylo jasné, že Boleslav od postupu do finále připraví pouze dva inkasované góly. To určilo obraz hry. Sparťané nakopávali dlouhé míče před boleslavskou branku a Boleslavští pozorně a zdařile ataky odvraceli.
V 79. minutě trestný kop Kadlece nechal sudí opakovat pro Nešporovo vyběhnutí ze zdi, druhý pokus učinil Lafata a také nastřelil zeď. Bednář v 81. minutě hlavičkoval a v 84. minutě střílel z pětadvaceti metrů, v obou případech Miller bezpečně zasáhl. Své mužstvo podržel i v dalších situacích. Především v předposlední minutě předvedl famózní zákrok, kterým vyrazil gólovou hlavičku Jarošíka z bezprostřední blízkosti. Ani čtyřminutové nastavení už na těsném vedení a tím pádem i boleslavském postupu do finále nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Johana, Dosoudil (49. Ševinský), Bořil - Jarolím, Ščuk - Mareš (82. Ondřejka), Magera (6. Chramosta), Štohanzl - Nešpor.

Sestava AC Sparta Praha: Čech - Vidlička (73. Bednář), Švejdík, Jarošík, Pamič (79. Lafata) - Vácha, Hušbauer - Kadeřábek, Kadlec, Krejčí - Kweuke.

ŽK: Vácha, Kadlec, Hušbauer, Jarošík, Bednář - Bořil, Nešpor

ČK: Kweuke - Johana

Góly: 2. Jarošík - 59. Bořil, 69. Chramosta

Rozhodčí: Bílek - Peřina, Tacina

Diváků: 1825

Fanshop banner