Zlepšeným výkonem v druhém poločase získali jen bod
Klub

Zlepšeným výkonem v druhém poločase získali jen bod

Redakce

Boleslavští od zachraňujícího se Brna inkasovali v nástupu do druhého poločasu a přestože měli do konce utkání více ze hry a byli evidentně lepším týmem, dokázali pouze vyrovnat.

V porovnání se středečním pohárovým utkáním provedl boleslavský trenér Minář pro mistrák v Brně čtyři změny. V základní sestavě byli v obraně Ševinský místo Johany, v defenzivní dvojici Opiela místo Jarolíma, v ofenzívní formaci Ondřejka se Slobodou místo Magery a Štohanzla. Ne zcela zdravotně v pořádku usedli na lavičku náhradníků Johana a Štohanzl. Zcela chyběli zranění Janíček, Kysela, Šírl a Zahustel. Každému z týmů scházel jeden hráč potrestaný za sbírku žlutých karet, boleslavský David Jarolím za čtyři a brněnský Michal Škoda za osm.

V prvním poločase byli útočnější a nebezpečnější Brněnští. Boleslavským fotbalistům se nedařila kombinace a už vůbec ne finální přihrávky. První velkou šanci ke skórování mělo Brno už ve 2. minutě. Z pravé strany přetažený centr volejem zakončil Lutonský, brankář Miller s pomocí Ševinského míč vyrazil na roh. V 16. minutě Švancara přes nedůrazného Ščuka vnikl do vápna a jeho lišáckou přízemní přihrávku u bližší tyče zachytil pozorný Miller. V dalším průběhu se Švancara často pokoušel o střelbu, ale boleslavskou branku netrefoval. Ve 25. minutě Mezlíkovu hlavičku z deseti metrů Miller zneškodnil. Nejnebezpečnější ohrožení brněnské branky se boleslavským fotbalistům zdařilo až ve 38. minutě. Po Ondřejkově pokusu o uvolnění přes protihráče se míč odrazil ke Slobodovi, jenž z deseti metrů překopl branku. Za čtyři minuty důrazný Nešpor vyhrál souboj s dvěma brněnskými obránci, nabil Opielovi a ten ze dvaceti metrů těsně překopl Doležalovu branku.

Druhý poločas začal gólem v boleslavské síti.
Hned z první akce po návratu z kabin ve 46. minutě přešel u postranní čáry Švancara přes Dosoudila za pomoci hraní rukou, což sudí ponechali bez trestu, a brněnský útočník potom připravil spoluhráčům šanci přízemní přihrávkou před Millerovu branku. Šťastným střelcem byl Frejlach - 1:0.
Za nepříznivého stavu si Boleslavští vynutili tlak a přenesli hru na soupeřovu polovinu. V 55. minutě po Opielově nadýchaném trestném kopu zdařile hlavičkoval Ševinský, ale brankář Doležal zázračně míč vytáhl nad břevno. V 75. minutě Ševinského centr těsně před Magerou stáhnul brankář Doležal.
V 79. minutě se Magera uvolnil na levé straně a jeho centr před branku nepustil obránce Buchta, který míč zastavil rukou. Magera nařízenou penaltu proměnil ve vyrovnávací gól - 1:1.
V závěru utkání byl k vítězném gólu nejblíže Štohanzl, když si zpracoval Magerovo hlavičkové prodloužení Kúdelova nákopu, ale brněnskou branku netrefil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Ševinský, Dosoudil, Bořil - Opiela, Ščuk - Ondřejka (69. Magera), Sloboda (46. Chramosta), Mareš (52. Štohnazl) - Nešpor.

Sestava FC Zbrojovka Brno: Doležal - Buchta, Pernica, Sus, Husár (57. Hyčka) - Mezlík (46. Traore), Zavadil, Frejlach (67. Šoljič), Lutonský - Kroupa, Švancara.

Góly: 46. Frejlach - 79. Magera z penalty

ŽK: Švancara - Ševinský, Dosoudil, Kúdela

Rozhodčí: Příhoda - Wilczek, Mokrusch

Diváků: 4762

Fanshop banner