Prohráli nezvládnutím jedné standardní situace
Klub

Prohráli nezvládnutím jedné standardní situace

Redakce

Utkání 29. kola I. ligy staršího dorostu si Boleslavští předehráli již ve středu, čili v první májový den. Prohráli s týmem z konce ligové tabulky, protože ani jednou nepřekonali jeho brankáře.

V prvním poločase zanedlouho po jeho zahájení Boleslavští nešťastně inkasovali gól, který se nakonec ukázal rozhodující trefou. V 9. minutě zaútočili Boleslavští po pravé straně zásluhou Eliáše, Kateřiňáka a Geisslera. Posledně jmenovaný nacentroval před branku, kde opavský brankář Godula dostal míč pod kontrolu.

V 10. minutě rozhodčí Proske hodně přísně posoudil zákrok Křapky jako faul, načež Opavští od levé postranní čáry rozehráli standardní situaci před boleslavskou branku a jedním z bránících hráčů přizvednutý míč Macíček hlavou dostal za Hankičova záda - 1:0.
„Velkou roli hrálo štěstí. Míč mi přiletěl na hlavu a spíš mě trefil," přiznal po zápase střelec Macíček a pro klubový web SFC Opavy označil šťastnou výhru proti Boleslavi za vydřenou: „Nebyl to vůbec jednoduchý zápas, což jsme ale proti soupeři bojujícímu o titul očekávali."

V 18. minutě Geisslerův centr vypadl brankáři Godulovi z rukou, ale napodruhé už stačil zareagovat jistěji. Ve 23. minutě Kateřiňak přihrál doprava Geisslerovi, ten prostrčil Hodačovi, který přestřelil branku. Ve 28. minutě neproměnila Boleslav velkou gólovou příležitost k vyrovnání. Pajer z levé strany obešel obránce a vnikl do vápna, kde přihrávkou pod sebe našel ve výborné pozici Lacka, jehož střelu gólman skvěle vyrazil a dorážku poslal Kocourek těsně nad opavskou branku. Ve 36. minutě Kateřiňak odcentroval zprava přes šířku branky a Lacek nastřelil tyč. Pomezní však mával ofsajd.

Druhý poločas bohužel na nepříznivém skóre nic nezměnil, ačkoliv Boleslav střelecké příležitosti měla. Ve 46. minutě Eliáš přihrál doleva Lackovi a ten v dobré pozici nastřelil brankáře. O tři minuty později měli gólovou šanci Opavští, ale boleslavskou branku přestřelili. V 57. minutě po rozehraném trestném kopu z pravé strany se Boleslavští ve vápně soupeře marně třikrát snažili o úspěšné zakončení hlavou, ale míč nakonec získal brankář Godula. V 73. minutě po Křapkově centru měl Hodač čas k přípravě střelby a jeho ránu Godula neudržel v rukavicích, ale před dobíhajícími boleslavskými hráči byl rychlejší a napodruhé míč zkrotil. V 85. minutě Opavští po rychlé akci z vyložené gólové pozice přestřelili. V 87. minutě měl Godula spousty práce s Hodačovou střelou, míč však v opavské brance opět neskončil.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankic - Geissler, Hůlka, Vraštil, Křapka - Kateřiňák (39. Kozma), Hodač - Kocourek (72. Tvrzník), Eliáš, Lacek (53. Houžvička) - Pajer

Sestava SFC Opava U19: Godula - Bořucký, Morong, Bubeník, Dřizgevič (28. Schuster) - Macíček, Pavlíček - Machuča (72. Hartmann), Rolný (90. Mezera) Lavrovič (79. Kubalák) - Uvíra.

Gól: 10. Macíček

ŽK: Schuster - Vraštil, Fidrich, Houžvička, Kozma

Rozhodčí: Proske - Tacina, Richtár

Z věcného hodnocení boleslavského trenéra Jiřího Saňáka nebylo patrné zklamání ze ztráty bodů: „O výsledku utkání rozhodla standardní situace. Hráli jsme ve dvou třetinách hřiště velice dobře a domácí jsme přehráli, ale bohužel jsme nedohráli do konce hodně kombinací především z křídelních prostorů. Tam nám chyběla kvalita v provedení a řešení. Dokázali jsme sice navázat na kvalitní herní výkon z utkání proti Spartě, ale propadli jsme v pokutovém území soupeře a tím pádem málo ohrožovali soupeřovu branku. Pro to, aby naši hráči byli zajímaví a kvalitní, musí si vzít z každého utkání poučení."

Fanshop banner