Do Brna nejede potrestaný Jarolím
Klub

Do Brna nejede potrestaný Jarolím

Redakce

V utkání 26. kola Gambrinus ligy FC Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav, které se hraje v neděli 5. května 2013 od 17 hodin na Městském stadionu v brněnské Srbské ulici, nemůže nastoupit David Jarolím kvůli disciplinárnímu trestu.

Zkušený záložník přišel do Mladé Boleslavi v zimním přestupním termínu a v devíti odehraných jarních mistrácích byl čtyřikrát napomínaný žlutými kartami, za což mu disciplinárka zastavila činnost na jedno utkání. Jarolíma rozhodčí napomínali v domácích utkáních proti Plzni, Ostravě a naposledy Liberci, venku proti Olomouci.
V obdobném ohrožení zastavením činnosti na jedno utkání za čtyři napomenutí jsou z boleslavských hráčů Jasmin Ščuk, Matej Sivrič a Jan Štohanzl, neboť každý z této trojice má na svém kontě po třech žlutých kartách.

Ze zdravotních důvodů je zcela mimo hru pouze defenzivní hráč Tomáš Janíček, jenž je v rekonvalescenci po únorové operaci levého kolena. Adrian Rolko, Michal Smejkal, Radek Šírl se po zraněních už rozehrávají za juniorku. Účasti v brněnském utkání Jana Kysely, který léčí poranění kolena z ligového utkání v Olomouci, a Jana Štohanzla, jenž nedohrál kvůli svalovým potížím ligové utkání s Libercem, jsou nejisté.
„Nejsme v klubu spokojení se současným umístěním v ligové tabulce, a pokud je teoretická šance, budeme bojovat o co nejlepší umístění. Ligu v žádném případě neodepisujeme na úkor poháru a do Brna jedeme s úmyslem bodovat," prohlásil sportovní ředitel a hlavní trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář.

K bojovnému prohlášení ho opravňuje potenciál mužstva, které v posledních pěti ligových zápasech dalo soupeřům vždy po dvou gólech, i když to paradoxně jen dvakrát stačilo na vítězství.
Pátek 29. března 21. kolo Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 2:0
Neděle 6. dubna 22. kolo Gambrinus ligy FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav 2:2
Pondělí 15. dubna 23. kolo Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava 2:0
Neděle 19. dubna 24. kolo Gambrinus ligy SK Sigma Olomouc - FK Mladá Boleslav 2:2
Neděle 28. dubna 25. kolo Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Slovan Liberec 2:3

Fanshop banner