Oba trenéři vědí, že boj o finále ještě bude tuhý
Klub

Oba trenéři vědí, že boj o finále ještě bude tuhý

Redakce

Pohárové semifinále mezi Mladou Boleslaví a Spartou Praha je rozehrané bez zjevného favorita. Je zřejmé, že oba týmy po postupu do finále hodně touží a odveta tudíž slibuje přinejmenším podobně kvalitní fotbal, jaký předvedly v prvním střetu.

Boleslavský sportovní ředitel a trenér Ladislav Minář si povzdechl, že jeho svěřencům utkání nevyšlo podle představ: „Naším cílem bylo neinkasovat a vstřelit alespoň jeden gól, abychom měli lepší pozici do odvety. První záměr se nám nepovedl. Dostali jsme laciný gól, ale podařilo se nám vyrovnat. I když hráči udělali maximum pro vítězství, nepovedlo se. S prvním poločasem jsem spokojený nebyl, protože jsme se tlačili do jednoduchých nakopávaných balonů a Sparta byla lepší na míči. Ve druhém poločasu jsme se zlepšili a s příchodem Chramosty už tolik míče nenakopávali. V některých standardních situacích jsme měli i trochu smůly. Nedá se nic dělat, musíme bojovat dál v odvetě."
Na novinářský dotaz, jak řešil nespokojenost s Magerou a jeho podrážděnou reakci na oprávněnou kritiku, Minář odvětil: „Zlobil jsem se na Mageru, protože si myslím, že se svojí figurou nemůže opakovaně prohrávat hlavičkové souboje s Váchou. Vyřešili jsme si to interním opatřením, a jakým, to se nepatří vynášet mimo kabinu."

Sparťanský trenér Vítězslav Lavička naznačil, že se dění na hrací ploše odvíjelo od jeho představ o způsoby hry Boleslavi: „Když jsme nechali míč na zemi a pokoušeli se o rychlou kombinaci, dělali jsme boleslavské defenzívě problémy. Když jsme Boleslav pustili k její hře nakopávaných míčů, byli jsme v problémech my." Mrzelo jej, že Sparta ke Krejčího vedoucímu gólu nepřidala ještě jeden. „Místo toho jsme bohužel z jediné chyby v defenzívě inkasovali. Po vyrovnání jsme nebyli přesní ve středu hřiště v přechodové fázi a dostávali se tak pod tlak soupeře."
Vítězslav Lavička zdůraznil, že Sparta touží po vítězství v Gambrinus lize i v poháru České pošty. „Nepřijeli jsme do Boleslavi pohárové utkání jen odehrát, přijeli jsme uspět. I když jsme vstřelili gól na soupeřově hřišti, vyhlídky do odvety jsou pro oba týmy vyrovnané."

Fanshop banner