Ve středu proti Spartě v pohárovém semifinále
Klub

Ve středu proti Spartě v pohárovém semifinále

Redakce

První ze dvou semifinálových utkání poháru České pošty 2012/13 FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha se hraje ve středu 1. května od 16 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu a odveta o týden později 8. května ve sparťanské Generali aréně.

Protože má toto utkání statut nejvyššího bezpečnostního rizika, bude ve středu 1. května od 12 hodin celý areál Městského stadionu uzavřený včetně dráhy pro in-line bruslení. Pro návštěvníky fotbalového utkání se pokladny v hlavní bráně otevřou hodinu a půl před výkopem, čili ve 14:30 hodin. Na středeční pohárové utkání v Mladé Boleslavi neplatí permanentky vydané na utkání Gambrinus ligy. Jednotné vstupné je stanovené na 100,- Kč. Mládež mladší patnácti let má vstup zdarma.

Předprodej vstupenek na toto pohárové utkání zajišťuje Bolekshop v přízemí jižní tribuny fotbalové arény v areálu Městského stadionu.
Otvírací doba Bolekshopu pro předprodej vstupenek

Úterý 30. dubna 13 - 16 hodin

Program semifinále Poháru České pošty 2012/13
Středa 24. dubna FC Slovan Liberec - FK Baumit Jablonec 4:3
Středa 1. května od 16 hodin FK Mladá Boleslav - AC Sparta Praha
Středa 8. května AC Sparta Praha - FK Mladá Boleslav
Středa 8. května FK Baumit Jablonec - FC Slovan Liberec

Mladá Boleslav i Sparta Praha vstoupily do tuzemského poháru České pošty až od třetího kola v loňském říjnu a jejich cesty do semifinále nebyly snadné. Boleslav podstoupila jeden a Sparta dokonce dva penaltové rozstřely.

FK Mladá Boleslav v poháru České pošty 2012/13
3. kolo: FK Čáslav - FK Mladá Boleslav 1:1 penalty 3:4
Osmifinále: FK Fotbal Třinec - FK Mladá Boleslav 1:1
Odveta osmifinále: FK Mladá Boleslav - FK Fotbal Třinec 3:0
Čtvrtfinále: FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 3:1
Odveta čtvrtfinále: 1. FC Slovácko - FK Mladá Boleslav 0:1

AC Sparta Praha v poháru České pošty 2012/13
3. kolo: FK Viktoria Žižkov - AC Sparta Praha 1:1 penalty 3:4
Osmifinále: FC Vysočina Jihlava - AC Sparta Praha 1:1
Odveta osmifinále: AC Sparta Praha - FC Vysočina Jihlava 1:1 penalty 3:2
Čtvrtfinále: SK Sigma Olomouc - AC Sparta Praha 2:4
Odveta čtvrtfinále: AC Sparta Praha - SK Sigma Olomouc 4:2

Mladá Boleslav sehrála se Spartou Praha v uplynulých deseti letech sedmnáct utkání o body v Gambrinus lize a dva duely v tuzemském poháru.

V Gambrinus lize Boleslav vyhrála sedmkrát a Sparta osmkrát, pouze dvakrát se hrálo nerozhodně. Celkové skóre je těsně v neprospěch Boleslavi 22:24.
Ve čtvrtfinále poháru České pošty ročníku 2011/12 hraném v loňském jaru byla šťastnější Sparta. První utkání v Mladé Boleslavi skončilo remízou 1:1 (17. Janíček - 21. Přikryl) a pražskou odvetu v Praze vyhrála Sparta 1:0 gólem Hušbauer z 66. minuty.
V historii českého poháru je jako velké překvapení zapsáno utkání druhého kola ročníku 1997-98, kdy tehdy třetiligová Mladá Boleslav senzačně vyřadila prvoligovou Spartu Praha 1:0 gólem Karla Pokorného v 57. minutě.

Fanshop banner