Všichni byli zklamaní - hráči, diváci i trenér
Klub

Všichni byli zklamaní - hráči, diváci i trenér

Redakce

Při setkání s novináři mladoboleslavský trenér Ladislav Minář neskrýval zklamání z prohraného duelu s Libercem. V podobném rozpoložení však byli i hráči a téměř všichni z přítomných diváků jinak velmi kvalitního fotbalu.

„Utkání se mi hodnotí velmi těžce, protože jsme prohráli. Pro nás to bylo smolné utkání. Chtěli jsme ho moc vyhrát a na hráčích to bylo vidět," pravil mladoboleslavský sportovní ředitel a trenér Ladislav Minář a zdůraznil, že střetnutí Boleslavi s Libercem mělo velkou kvalitu. „Chtěli jsme se přiblížit týmům v tabulce nad námi, to znamená Olomouci a Jablonci, na které nadále ztrácíme pět bodů."
Minář označil za důležitý moment pro vývoj utkání neproměněný pokutový kop, který kopal Jarolím za bezgólového stavu v prvním poločase. „Fotbal se hrál nahoru dolů a při takové kvalitě soupeřů, jakou mají Boleslav i Liberec, je dobré jít do vedení. Kdyby se nám to podařilo, Liberec by stálo hodně sil dotahovat ztrátu. Když jsme po přestávce vyrovnali, bohužel jsme zase inkasovali a stejně tak i v samotném závěru zápasu."
Přestože si Minář je vědomý, že hra jeho mužstva nebyla bez fatálních individuálních chyb, tak hráče litoval: „Kluci moc chtěli, ale bylo to pro ně smolné utkání." Načež opakovaně smutných hlasem dodal: „Jsem z výsledku moc zklamaný."
Na novinářský dotaz, zda se Boleslav bude ještě prát o třetí místo v Gambrinus lize, nebo zda dát přednost českému poháru, odvětil: „Pokud je teoretická šance, musíme bojovat o co nejlepší umístění. Nejsme v klubu spokojení se současným umístěním v ligové tabulce. Mužstvo má kvalitu a myslím si, že hraje kvalitní fotbal, ale bohužel se nevyvaruje individuálních chyb, které nám ztrácí body. Je to o nekoncentrovanosti, nikoliv o nezkušenosti, protože máme zkušené hráče. Ligu v žádném případě neodepisujeme na úkor poháru."

Liberecký kouč Jaroslav Šilhavý sportovně uznal, že bitvu o páté místo vyhrál šťastnější ze dvou stejně dobrých týmů: „Boleslavský soupeř byl velice zdatný a těžký. Hrál od první minuty velmi dobře. Nám se nabízely šance vyrážet do protiútoků, které jsme zprvu nevyužili." Připomněl, že Liberec měl štěstí, když přestál pokutový kop a dal gól do šatny, který hráče uklidnil. „Měli jsme proměnit šanci zkraje druhé půle, ale místo toho Boleslav vyrovnala. Potkali jsme se se soupeřem, který jako my hraje nahoru dolů. Nebyli jsme lepším mužstvem, ale efektivnějším a v závěru šťastnějším než Boleslav. Štajner chce vždy vyhrát za každou cenu," řekl Jaroslav Šilhavý a nezapomněl s úsměvem vzpomenout, že v předchozím ligovém ročníku na libereckém trávníku jeho mužstvo prohrávalo s Boleslaví 0:1 a ve dvou nastavených minutách obrátilo výsledek na konečné vítězství 2:1 a tím se odrazilo k zisku mistrovského titulu.

Fanshop banner