Rozhodující rány dostali v nastaveních obou poločasů
Klub

Rozhodující rány dostali v nastaveních obou poločasů

Redakce

Fotbal hraný s patřičným důrazem a v neumdlévajícím tempu měl pro boleslavský tým smůlovatý průběh a nešťastné finále. Dvakrát srovnali liberecký náskok, potřetí už neměli čas, neboť Štajner rozhodl v posledních vteřinách prodloužení.

V utkání, před kterým měl šestý Liberec o dva body více než sedmá Boleslav, se hrálo o páté místo, na kterém byla pražská Dukla před Libercem jen díky lepšímu skóre a před Boleslaví o dva body. Šťastnější byli Liberečtí.
Boleslavští v porovnání s předchozím zápasem nastoupili se třemi změnami. Po odpykání trestu se na post stopera vrátil Dosoudil, na kraji obrany Kúdela nahradil zraněného Kyselu a v záloze dostal uzdravený Zahustel přednost před Marešem.

První poločas sice Boleslavští působili opticky aktivněji než soupeř, ale průběh pro ně vyzněl nešťastně. Ve 29. minutě neproměnil zkušený Jarolím penaltu a v posledních vteřinách před pauzou inkasovali gól.
V 9. minutě obránci Liberce nepustili k brance bombu Kúdely a o chvíli později podobně dopadla střela Štohanzla. Vždy se tak stalo po rohových kopech. V 15. minutě centroval z pravé strany Kúdela a u vzdálenější tyče hlavičkoval Nešpor do brankáře Kováře, který se štěstím zabránil gólu. Ve 24. minutě tvrdě střílel liberecký Rybalka, ale těsně minul Millerovu branku.
Ve 28. minutě poslal Magera perfektní přihrávkou Štohanzla do šance a toho Delarge uvnitř vápna podrazil. Sudí Nenadál nemohl jinak, než nařídit pokutový kop. Jarolím pravačkou nastřelil levou tyč a odražený míč dorazil do branky, což měl spíše provést nedaleko něho stojící Magera. Protože však Jarolím hrál nedovoleně dvakrát míčem, rozhodčí gól správně neuznal a skóre se nezměnilo. Když už se zdálo, že poločas skončí bezgólově, Liberec udeřil.
V posledních vteřinách nastavené jedné minuty od pravé postranní lajny zacentroval ostře Rybalka a z malého vápna v plném běhu hlavou skóroval Rabušic - 0:1. Vzápětí poločas skončil a hráči odešli do kabin, Boleslavští smutně a Liberečtí zvesela.

Druhý poločas začal obrovskou šancí Liberce. Neproměnil ji Delarge, když po Šuralově centru zprava v dobré pozici u vzdálenější tyče překopl Millerovu branku. Ten samý liberecký hráč o minutu později střílel opět nepřesně.
V 56. minutě vyhrál Nešpor hlavičkový souboj, vybojovaný míč sám doběhl a jeho střelu tečoval stoper Kelič do protipohybu Kováře - 1:1.
Oba soupeři pokračovali ve strhujícím tempu. Útoky se přelévaly z jedné strany na druhou. Boleslavské měly spíše kombinační charakter, liberecké byly naopak postavené na rychlých brejcích. V 58. minutě Miller u bližší tyče lapil nebezpečný centr z levého křídla a o pět minut později vyboxoval trestný kop. V 69. minutě po Ščukově přihrávce vystřelil tvrdě a přesně Mareš, ale Kovář se stačil natáhnout a od pravé tyče míč vytlačil. Z okamžitého protiútoku Liberec podruhé skóroval.
V 70. minutě Liberečtí zaútočili po pravé straně a přízemní centr doklepl z malého vápna do boleslavské sítě Rabušic - 1:2.
Do další liberecké šance se dral v 76. minutě Šural, ale Bořil jej nepustil. Na druhé straně se neujal Jarolímův trestňák. V 83. minutě Jarolímův trestný kop z pravé strany brankář Kovář podběhl, ale Kúdela nastřelil jednoho z bránících hráčů. Následoval centr z levé strany, který Chramosta hlavou poslal nad břevno.
V 89. minutě nedorozumění v liberecké obraně využil Sivrič a nekompromisní ranou z rohu malého vápna vyrovnal - 2:2.
Čtvrtý rozhodčí signalizoval nastavení utkání o dvě minuty a hráči v nich usilovali nikoliv o pohlídání remízy, ale o vítěznou trefu. Povedla se, bohužel pro Boleslav, libereckému Štajnerovi.
V nastaveném čase sice boleslavská defenzíva odvrátila oblouček z trestného kopu, ale k míči se nedaleko pokutového území dostal Štajner a povedenou ranou z dvaceti metrů trefil dolní kout u levé tyče boleslavské branky, na což byl Miller v tu chvíli krátký - 2:3. Z boleslavského pohledu to bylo nadmíru nešťastné finále velmi kvalitního ligového duelu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Johana, Dosoudil, Bořil - Jarolím, Ščuk - Zahustel (51. Mareš), Magera (61. Chramosta), Štohanzl (75. Sivrič) - Nešpor.

Sestava FC Slovan Liberec: Kovář - Kušnír, Kelič, Kováč, Fleišman - Sackey (46. Šural), Rybalka, Pavelka, Delarge (85. Frýdek) - Štajner - Rabušic.

Góly: 56. Nešpor, 89. Sivrič - 45. a 70. Rabušic, 90. Štajner

ŽK: Bořil, Jarolím, Zahustel, Dosoudil - Sackey, Kušnír, Kováč, Delarge

Rozhodčí: Nenadál - Kovařík, Hrabovský

Diváků: 3541

Fanshop banner