Boleslavská marodka se vyprázdnila
Klub

Boleslavská marodka se vyprázdnila

Redakce

V průběhu loňského podzimu bylo mimo hru ze zdravotních důvodů někdy i více než deset hráčů prvoligového kádru. Momentálně se marodka skoro vylidnila, i když ne všichni uzdravení mají plnohodnotnou formu.

Proto se rozehrávají v sestavě juniorského týmu. A Zahustel s Chramostou tak zdařile, že střílejí i góly.
Téměř před rokem podstoupili operace kolenních kloubů s provedením plastiky zkřížených vazů Ondřej Zahustel, Jan Chramosta, Adrian Rolko a Michal Smejkal. „Dnes už jsou zdrávi. Začali s tréninkem a nastoupili i do mistrovských zápasů," potvrdil fyzioterapeut Václav Kubíček. „Základem pro zdařilý léčebný proces je dobře provedená operace a v této souvislosti je potřeba vyseknout hlubokou poklonu našemu lékaři Miroslavu Sinkulemu," dodal Kubíček. Zmíněný ortopéd Miroslav Sinkule pracuje a operuje v pražské nemocnici Na Františku a je spolu v Josefem Horákem z mladoboleslavské Kliniky Dr. Pírka již deset let lékařem fotbalistů FK Mladá Boleslav.
Celý léčebný proces, to znamená operace, rehabilitace a dlouhodobá rekonvalescence včetně obnovování kondice, měl u výše zmíněné čtveřice hráčů standardní průběh, přesto nebyl kratší, než osm či devět kalendářních měsíců. Nyní záleží na hráčích samotných, jak brzo a jak zdárně se dostanou do sportovní formy potřebné pro mistrovská utkání v Gambrinus lize.
Do tréninkového procesu se v závěru dubna postupně zapojili i více či méně vážně zranění Radek Šírl, David Brunclík, Matej Sivrič, Ondřej Kúdela i Lukáš Opiela.
A tak jediným vážně zraněným z mladoboleslavských fotbalistů je Tomáš Janíček, jenž je po únorové operaci levého kolena a nyní na počátku mnohaměsíční rekonvalescence. Mimo hru je také Jakub Synek, který doléčuje otřes mozku z utkání juniorky v Příbrami.

Fanshop banner