Po jasně vyhraném poločase výhru neuhájili
Klub

Po jasně vyhraném poločase výhru neuhájili

Redakce

Boleslavští první poločas jasně vyhráli a šokovanému soupeři mohli nandat více, než dva góly. Olomoučtí se po přestávce probudili a skóre srovnali. A tak v boji o třetí místo ztratila Boleslavi i Olomouc.

V první minutě přežila Boleslav obrovskou šanci Olomouce. Po autovém vhazování se ocitl uprostřed boleslavského vápna osamocený Ordoš, ale jeho střelu brankář Miller bravurním zákrokem vyrazil a naštěstí Varadi dorážku z deseti metrů poslal vysoko nad.
Ve 12. minutě založil boleslavský útok Štohanzl a přenesl hru z levé strany na pravou k Marešovi. Ten měl čas připravit si střelbu a obráncem tečovanou ránu u pravé tyče hlavou dorazil do olomoucké branky Nešpor - 0:1.
Olomoučtí znervózněli a Boleslavští je snadno drželi v bezpečné vzdálenosti od Millerovy branky. Často se hrálo ve středu hřiště. Ve 25. minutě Kyselův centr málem našel Mageru na malém vápně a o chvíli později vyděsil olomouckou obranu drzým průnikem Nešpor. Z jeho akce byl rohový kop, v pořadí již třetí.
Ve 26. minutě na Jarolímův roh u bližší tyče nejlépe vyskočil Johana a hlavou zamířil přes šířku branky, za jejíž levou tyčí rozvlnil síť - 0:2.
Olomoucké nedůrazné pokusy o zkorigování výsledku boleslavská defenzíva úspěšně zvládala. Tři minuty před přestávkou se ke střelbě dostal olomoucký Hořava, ale boleslavskou branku netrefil.

Druhý poločas vyšel lépe Olomouci, i když to v prvních minutách po návratu z kabin na zvrat nevypadalo. Kolem 52. minuty Olomoučtí čelili dvěma rohovým kopům Jarolíma.
V 55. minutě se na levém olomouckém křídle uvolnil Javůrek a jeho centr do boleslavského brankoviště hlavou usměrnil Doležal do Millerovy branky - 1:2.
Gólem ožili olomoučtí fotbalisté i diváci. Najednou byla Olomouc v každé své útočné akci nebezpečná a boleslavští hráči nevěděli, kam dříve skočit v plnění defenzivních úkolů. V 57. minutě Hořavův centr hlavičkoval Varadi jen pár centimetrů vedle levé boleslavské tyče. Na druhé straně Kysela nabil Marešovi, ale jeho ránu obránci zablokovali. V 67. minutě Javůrkův roh odhlavičkoval Johana, ale Olomouc zůstala u míče. Pospíšil tvrdě vystřelil a Miller se musel hodně natahovat, aby z pravé vingle vytáhl míč na další roh.
V 71. minutě kopal Pospíšil další olomoucký rohový kop, který u vzdálenější tyče dostal za Millerova záda hlavičkující Plšek - 2:2.
V závěrečné čtvrthodince se oba týmy snažily strhnout výhru na svoji stranu, ale nepovedlo se to ani jednomu. Miller pochytal všechny další olomoucké střely a centry. Deset minut před koncem se Jarolímovi nepovedl trestný kop z necelých dvaceti metrů. V 85. minutě po Štohanzlově přihrávce vystřelil Chramosta a před brankou Nešpor patičkou usměrnil míč do olomoucké sítě. Sudí však Nešpora viděli v ofsajdu a gól neuznali. V poslední minutě byl vyloučený olomoucký obránce Vepřek po druhém žlutém napomínání.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Ševinský, Bořil - Jarolím, Ščuk - Mareš (78. Chramosta), Magera (71. Zahustel), Štohanzl - Nešpor (90. Ondřejka).

Sestava SK Sigma Olomouc: Zlámal - Koutný (68. Petr), Dreksa, Škerle, Vepřek - Pospíšil (90. Janotka), Hořava - Javůrek, Ordoš (46. Plšek), Varadi - Doležal.

Góly: 55. Doležal, 71. Plšek - 12. Nešpor, 26. Johana

ŽK: Vepřek - Jarolím, Ševinský, Štohnazl, Zahustel

ČK: Vepřek

Rozhodčí: Michal Paták - Jiří Moláček, Ladislav Gallo

Diváků: 3137

Fanshop banner