Boleslav má Olomouci co oplácet
Klub

Boleslav má Olomouci co oplácet

Redakce

Boleslav válčí s Olomoucí ve dvou sportech. Týmy z těchto měst se střetávají na fotbalových trávnících i hokejových kluzištích za početné přízně fanoušků, což jistě potvrdí duel Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - SK Sigma Olomouc v neděli 21. dubna.

Hokejisté Boleslavi a Olomouce se v aktuální sezóně druhé nejvyšší tuzemské ligy za období šesti měsíců (3.10.2012 - 16.4.2013) proti sobě postavili celkem osmkrát, v základní části čtyřikrát a v baráži o extraligu také čtyřikrát. O výhry se podělili stejným dílem. Boleslavští vyhráli v základní části úplně to první utkání (až po samostatných nájezdech) a potom po třech prohrách v základní části a úvodní prohře v baráži vyhráli zbylé tři barážové duely při celkovém skóre pro Boleslav nepříznivém (19:22).

Fotbalisté Boleslavi a Olomouce tak časté střety nemají. Přestože Boleslavští v loňské podzimní sezóně nastoupili proti Olomouci jen jednou, mají ji co oplácet. V sobotu 6. října 2012 utkání FK Mladá Boleslav - SK Sigma Olomouc 0:1 rozhodl ve 32. minutě Ordoš z přísné penalty. Když uplynula půlhodina hry, tak v důrazném, ale korektním souboji s Dosoudilem padl olomoucký hráč na zem a hlavní rozhodčí Michal Paták nařídil nejprve trestný kop z hranice boleslavského velkého čtverce, ale vzápětí na pokyn asistenta z lajny Blažeje nabídl Olomouci výhodu pokutového kopu. S jistotou ho proměnil Ordoš, momentálně nejlepší střelec Olomouce a druhý nejlepší kanonýr celé Gambrinus ligy.
Pro Mladou Boleslav bylo podzimní střetnutí s Olomoucí jubilejním 250. utkáním za působení v Gambrinus lize a dostalo tak trochu hořkou příchuť...

Fanshop banner