Podruhé letos prohráli
Klub

Podruhé letos prohráli

Redakce

V utkání 26. kola Juniorské ligy předvedli příbramští i boleslavští fotbalisté kvalitní fotbal. V boleslavském dresu hráli premiérově po dlouhodobém zranění Rolko, Smejkal a Zahustel.

První poločas začali aktivněji Příbramští, což i vyjádřili gólově. Než se tak stalo, přežila Boleslav nepovedené rozehrání brankáře Knoblocha a Soldánův střelecký pokus. Na druhé straně hřiště se neujal roh Tvrdého ani trestňák Mehanoviče.
V 19. minutě hlavičkoval úspěšně z malého vápna pod břevno boleslavské branky Mareš - 1:0.
Boleslavští ve snaze o vyrovnání zvýšili úsilí a vynutili si několik standardních situací, při kterých rozchytali příbramského gólmana Kočího. Ten v prvním poločase změnu skóre nedopustil. Ve 24. minutě zlikvidoval šanci Zahustela po centur Mehanoviče, ve 30. minutě vydařenou ránu Zahustela i ve 37. minutě trestný kop Mehanoviče.

Ve druhém poločase získali Boleslavští mírnou převahu, i když první střelu po přestávce vyslal příbramský Mareš, ale Knoblocha nepřekvapil. Ve 48. minutě si příbramský brankář poradil se Zahustelovou střelou. V 53. minutě Knobloch kryl Marešovu ránu z dvaceti metrů. Podobně jako se sérií centrů si gólman Kočí poradil i se střeleckým pokusem Honce v 61. minutě. O tři minuty později Synek příbramskou branku těsně minul.
V 71. minutě uvnitř příbramského vápna Čížek fauloval Synka a sudí Adam nařídil v boleslavský prospěch penaltu. Proměnil ji Rozsíval - 1:1.
Od vyrovnávací branky hráli Příbramští oslabení o vyloučeného Čížka, jenž za faul na Synka spatřil již podruhé v tomto utkání žlutou kartu a musel tedy předčasně ze hřiště. V 75. minutě byl dvěma protihráči tvrdě atakovaný boleslavský forvard Synek a s podezřením na otřes mozku ho vůz rychlé zdravotní služby transportoval do místní nemocnice. V 77. minutě Zahustel neproměnil trestný kop. O dvě minuty později Knobloch zvládl zakončení Krause po Soldánově centru.
V 83. minutě se z přihrávky Šlapáka trefil Glasnovič do boleslavské branky - 2:1.
Ve zbývajících minutách měl k vyrovnání blízko Smejkal po Rozsívalově centru, ale skórovat se mu nepodařilo. A tak všechny body zůstaly v Příbrami, která tak přeskočila Boleslav v tabulce Juniorské ligy. Boleslavští prohráli teprve podruhé v letošních devíti sehraných mistrovských zápasech.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Šimek (46. Mozr), Šťastný, Rolko (46. Smejkal), Tvrdý - Šulc (46. Rozsíval), Mehanovič (46. Honc) - Zahustel, Skořepa, Horák - Synek (80. Mižič).

Sestava 1.FK Příbram U21: Kočí - Macháček, Andrejevič, Čížek, Mareš, Soldát, Kdolský (72. Śípek), Šlapák, Kraus (65. Vnuk), Řezáč (75. Glasnovič), Danoski (46. Krameš).

Góly: 19. Mareš, 83. Glasnovič - 71. Rozsíval z penalty

ŽK: Soldát, Čížek - Šťastný, Mehanovič, Smejkal

ČK: Čížek

Rozhodčí: Adam - Černý, Kubr

Diváků: 100

Fanshop banner