Zaslouženě získali tři body
Klub

Zaslouženě získali tři body

Redakce

Boleslavští podle očekávání získali tři body proti soupeři, kterého většinu utkání drželi na jeho polovině hřiště. O výhře rozhodli již v prvním poločase, kdy dali oba góly.

Více než polovinu předchozích střetů o prvoligové body Boleslav nad Ostravou vyhrála. Přesně devět ze sedmnácti. Dosud ani jedno neskončilo bezgólovou plichtou a průměr na jedno utkání činil rovné tři góly. Tentokrát zůstalo skóre pod průměrem.
Boleslavi chyběl vykartovaný Dosoudil a zranění Brunclík, Šírl, Janíček, Zahustel, Smejkal a Rolko. Ostrava postrádala vykartovaného Droppu a zraněné Baroše, Macha, Lukeše a Starého.

V prvním poločase se z pětačtyřiceti minut hrálo čtyřicet minut na ostravské polovině hřiště a tak pouhé dvougólové vedení Boleslavi bylo vůči soupeři milostivé. V úvodní pětiminutovce dvakrát střílel nepřesně Ščuk. V 8. minutě Kyselovu bombu brankář Bárta s obtížemi vyrazil a po autovém vhazování si se štěstím poradil s Nešporovou hlavičkou. V 11. minutě byl u Jarolímova pasu Nešpor později než ostravský gólman. Ve 24. minutě se Ostravští poprvé osmělili na boleslavskou polovinu, a když se Soukup dral do vápna, tak mu v tom Ševinský zkušeně zabránil.
Ve 25. minutě po Nešporově akci z pravé strany vystřelil Kysela z hranice vápna a Magerou tečovaný míč skončil poprvé za Bártovými zády - 1:0.
Minutu po gólu mohl vedení zvýšit Nešpor, ale své sólo ukončil ranou do vybíhajícího brankáře. Boleslav i v dalších akcích tlačila Ostravu k její brance, až se jí podařilo přidat druhý gól.
Ve 43. minutě poslal Jarolím z trestného kopu oblouček do ostravského pokutového území, kde Nešpor sklepnul míč rozběhnutému Ščukovi a ten prostřelil Bártu - 2:0.

Druhý poločas už žádný gól nepřinesl. Ostravští se soustředili na bránění a boleslavští fotbalisté se před jejich branku dostávali o poznání hůře, než před přestávkou. Střely Mareše a Nešpora, který byl dvakrát sám před brankou soupeře, brankář Bárta vyrazil. Živěji před brankáři bylo až v závěrečné čtvrthodince. V 72. minutě po spolupráci s Nešporem od pravé lajny Ondřejka přihrál Jarolímovi a po jeho obloučku Magera hlavičkoval jen pár centimetrů nad branku. O pět minut později Mareš šikovně uvolnil Bořila, jenž z úhlu nastřelil Bártu. Na druhé straně se do ostravské šance tlačil Staško, ale tísněn Bořilem netrefil branku. V 87. minutě dlouhý odkop brankáře Millera přeletěl ostravskou obrannou linii, za kterou se k němu dostal Chramosta, ale jeho zakončení podle Bárty skončilo mimo branku. V předposlední minutě utkání Johana obětavým skluzem zastavil rodící se ostravskou šanci a v boleslavském protiútoku se za míčem hnal opět Chramosta, ale Bárta vyběhnutím mimo vápno byl u míče dřív.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Ševinský, Bořil - Ščuk (88. Opiela), Jarolím - Mareš, Magera, Štohanzl (69. Ondřejka) - Nešpor (74. Chramosta).

Sestava FC Baník Ostrava: Bárta - Frydrych, Vomáčka, Kaprálík, Stronati - Fantiš, Hable (56 Milosavljev), Stožický (76. Kraut), Kukec, Vašenda - Soukup (66. Staško).

Góly: 25. Magera, 43. Ščuk

ŽK: Mareš, Jarolím, Kysela - Kukec, Vašenda, Hable, Stronati

Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Dobrovolný

Diváků: 3977

Fanshop banner