Přijede soupeř, který umí venku překvapit
Klub

Přijede soupeř, který umí venku překvapit

Redakce

Pro utkání 23. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FC Baník Ostrava, které se hraje v pondělí 15. dubna 2013 od 18 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, se musí boleslavští fotbalisté připravit na nevyzpytatelného soupeře.

Ostravští totiž patří mezi nebezpečné protivníky na soupeřových hřištích, neboť v tabulce sestavené pouze z venkovních utkání jsou na solidní sedmé příčce. Vyhráli v loňském srpnu v Českých Budějovicích 3:2 a v listopadu na pražské Slavii 2:0, remizovali na podzim v Hradci Králové 1:1, v Liberci 2:2 a v letošním březnu dokonce i v Plzni 1:1. Se zimní hvězdnou posilou Milanem Barošem začali jarní sezónu domácí remízou s Českými Budějovicemi 0:0 a pokračovali již zmíněnou remízou v Plzni 1:1 a výrazným domácím vítězstvím nad Hradcem Králové 3:0. Potom dvakrát těsně prohráli v Olomouci 0:1 a doma s Libercem 0:1. K dobru mají odložený domácí duel s Jihlavou.

Boleslavská domácí bilance je šestá nejlepší v Gambrinus lize s dvaadvaceti získanými body. Stejný počet na svých hřištích nasbíraly Jablonec a pražská Dukla. Lepší o bod je Olomouc, o dva body Plzeň a o šest bodů pražská Sparta.

Fanshop banner