Za necelých deset minut třikrát skórovali
Klub

Za necelých deset minut třikrát skórovali

Redakce

Po půlhodině hry vedli Boleslavští o tři góly, které nastříleli v rozpětí sedmi minut. Vytrvalému soupeři dovolili skóre zkorigovat pouze jedním gólem ve druhém poločase. Výhrou si udrželi vedení o bod před pražskou Slavií.

První poločas vyšel lépe Boleslavi. Už ve 3. minutě se po autovém vhazování uvolnil a bez přípravy vystřelil Kozma, zamířil ale mimo. V 7. minutě se snažil do boleslavského vápna centrovat Martin Held, míč ale poslal do zámezí. O dvě minuty později z necelých osmnácti metrů střílel Geissler do středu brány, kde byl připravený budějovický brankář Maruška. V 11. minutě trefil Marušku pro změnu Hodač. Když se českobudějovickým dorostencům podařilo chvíli držet míč pod kontrolou, k pořádnému ohrožení boleslavské branky se nedostali. V 17. minutě velkou šanci měl boleslavský Kozma, když se však ocitl sám před soupeřovou bránou, Maruška jej skvěle vychytal.
Ve 23. minutě v rychlé boleslavské akci Hodač pěknou přihrávkou vybídl do samostatného úniku Lacka, jehož rána skončila poprvé v jihočeské síti - 0:1. Neuplynula ani celá minuta a Boleslav zvýšila vedení.
Ve 24. minutě vrátil Lacek svému spoluhráči Hodačovi povedenou asistenci z předchozí minuty a ten se také gólově prosadil - 0:2.
Ve 30. minutě pěkná boleslavská kombinace vyvrcholila výbornou Eliášovou přihrávkou Lackovi, který se středem budějovické obrany prosadil už podruhé v tomto střetnutí - 0:3.

Zkušený trenér Dynama Tobiáš ve snaze změnit vývoj utkání střídal, aniž vyčkal poločasové pauzy. Aktivní boleslavský tým však nezabrzdil. Dvě minuty před přestávkou Geisslerovu střelu z hranice vápna musel krotit Maruška.

Ve druhém poločase se budějovičtí dorostenci marně snažili prorazit, ale herně se jim nedařilo tak, jako boleslavským dorostenců. Ti v 52. minutě dostali po pěkné akci počtvrté míč do budějovické sítě, ovšem sudí gól neuznali kvůli ofsajdu. O dvě minuty později byl blízko gólu boleslavský Kocourek, který po samostatném úniku minul těsně pravou tyč branky. V 59. minutě Geissler střílel po několika kličkách jen do obránců. V 60. minutě zamířil Hodač z trestného kopu přesně k tyči, ale Maruška míč skvěle vyrazil.
V 63. minutě Budějovičtí nakopli dlouhý balon do boleslavského vápna, kde se k odraženému míči dostal Hála, kterému se podařilo snížit na 1:3.
Následným budějovickým pokusům překonat soupeřovu obranu dlouhými míči do pokutového území pozorní obránci Boleslavi odolali.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Hankič - Geissler, Křapka, Hůlka, Živnůstka - Vraštil, Eliáš - Kocourek (90. Kateřiňák), Lacek (75. Pajer), Hodač (87. Fidrich) - Kozma (89. Tvrzník).

Sestava SK Dynamo České Budějovice U19: Maruška - Kolafa, Šumský, Staněk, Horák, Polanský, J. Held, M. Held, Hála, Straka, Funda.

Góly: 63. Hála - 23. a 30. Lacek, 24. Hodač

Rozhodčí: Jílek - Černý, Peterka.

Jihočeskou výhru boleslavský trenér Jiří Saňák zhodnotil těmito slovy: Podle výsledku a průběhu se může zdát, že to bylo snadné vítězství, ale realita byla jiná. Vše, čeho jsme v tomto utkání dosáhli, jsme si museli vybojovat a uhrát. V prvním poločase kluci dodržovali základní principy naší hry a dočkali se zasloužené odměny v podobě tří branek, ve druhém poločase hráli i nadále aktivně, měli šance na zvýšení, bohužel však domácí snížili a rozdíl dvou branek je z pohledu psychologie nejzáludnější. Kluci to však zvládli a tento výkon je pro nás povzbuzení do dalších mistrovských kol."

Fanshop banner