V sobotu budou hájit vedení v lize proti Slavii
Klub

V sobotu budou hájit vedení v lize proti Slavii

Redakce

Nesmírně důležité utkání 26. kola I. ligy staršího dorostu FK Mladá Boleslav U19 - SK Slavia Praha U19 se hraje v sobotu 13. dubna od 11 hodin na hřišti v areálu mladoboleslavského Městského stadionu.

Pražská Slavie je třetím nejlepším družstvem v bilanci venkovních zápasů. V ní je Boleslav z osmnácti účastníků celostátní dorostenecké ligy nejlepší, ovšem bilanci na domácím hřišti má až čtvrtou, když lepší jsou Sparta, Slavia a Hradec Králové.

V celkovém aktuálním pořadí jsou Boleslavští první o jeden bod právě před Slavii Praha, která nastřílela nejvíce gólů (61), o osm více než Mladá Boleslav (53). Obě družstva patří i k nejlépe bránícím. Mladá Boleslav je v defenzivní činnosti nejlepší s nejméně obdrženými góly (27), desáté Pardubice inkasovaly o jeden více (28) a pražská Slavia o dva více (29).

Třetinu slávistických gólů dal nejlepší kanonýr dorostenecké ligy František Liška, který soupeřovy brankáře už překonal dvacetkrát.

Boleslavským nejlepším střelcem stále je Stanislav Klobása s jedenácti trefami, který je však celou jarní sezónu mimo hru po operaci kolena. Z aktivních hráčů si nejlépe vede Adam Lacek se sedmi góly. Štěpán Hodač se trefil pětkrát a Josef Eliáš, Adam Pajer a Lukáš Vraštil dali po čtyřech gólech.

V podzimním duelu na trávníku v Horních Počernicích se slávističtí a boleslavští soupeři rozešli smírně 1:1. Za Slavii skóroval už ve 13. minutě Duga, za Boleslav vyrovnal v 67. minutě Eliáš.

Fanshop banner