Vyhráli i odvetu a postoupili do pohárového semifinále
Klub

Vyhráli i odvetu a postoupili do pohárového semifinále

Redakce

Odveta čtvrtfinále Poháru České pošty se hrála týden po prvním pohárovém a necelé dva týdny po ligovém střetnutí těchto pohárových soupeřů. Třetí měření sil v krátkém časovém úseku dopadlo i potřetí vítězně pro Boleslav.

Slovácko postavilo do pohárové odvety druhou garnituru, Boleslav naopak vyrukovala v prověřeném složení z jarních zápasů. A na hřišti to bylo znát.
První poločas viděli diváci více žlutých napomínání (4:2), než gólů. Ten padl jen jeden a zaslouženě do slovácké branky, neboť boleslavští fotbalisté byli bez velkého úsilí lepší a především jistější v kombinaci.
Ve 12. minutě odboxoval Miller nebezpečný trestňák Volešáka a v 19. minutě nemusel zasahovat proti Kerbrově střele z vápna, neboť mířila těsně nad.
Ve 24. minutě Štohanzlovu střelu zablokovali slováčtí obránci, míč se odrazil k Marešovi, který měl dostatek času si připravit pozici a pravačkou se ze sedmnácti metrů trefil přesně k levé tyči - 0:1.
Dvě minut po gólu byl blízko zvýšení vedení Ščuk, který v brankovišti prohrál vzdušný souboj s brankářem Hečou po Nešporově centru. Ve 36. minutě kopal Volešák třetí slovácký roh a Košút hlavičkoval těsně nad břevno Millerovy branky.

Druhý poločas na těsném vedení, a tím pádem na postupu Boleslavi do semifinále, nic nezměnil. Slovácko se pokoušelo prosadit dlouhými nákopy za boleslavskou obranu, ale nedařilo se mu to. Johana s Dosoudilem se nenechali překvapit a nezřídka zasáhli rozhodčí při slováckých ofsajdech.
V 51. minutě po Dosoudilově přihrávce zakončil Nešpor do brankáře. O chvíli později Ščuk pronikl do vápna soupeře a přihrávku na Nešpora zlikvidoval gólman Heča. V 61. minutě založil akci Štohanzl a po Jarolímově přihrávce nepřesně zakončil Magera. Individuální pokus o průnik zakončil Ščuk nedůrazně a nepřesně. S blížícím se závěrem utkání klesalo slovácké úsilí a Boleslavští bez vážnějších komplikací dovedli k vítězství i třetí duel se soupeřem z Uherského Hradiště.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Dosoudil, Bořil - Jarolím, Ščuk - Mareš (74. Sivrič), Magera (70. Sloboda), Štohanzl - Nešpor (78. Chramosta).

Sestava 1. FC Slovácko: Heča - Kubáň, Mezlík, Košút, Reinberk - Hlúpik, Hofmann, Valenta, Volešák (78. Trávník) - Kerbr (81. Lukáš), Skalák (67. Haša).

Gól: 24. Mareš

ŽK: Hofmann, Kerbr, Košút, Volešák - Mareš, Nešpor

Rozhodčí: Jech - Pospíšil, Arnošt

Diváků: 1248

Fanshop banner