Juniorka zvládla Teplice za poločas
Klub

Juniorka zvládla Teplice za poločas

Redakce

Boleslavská juniorka protáhla svoji aktuální neporazitelnost na pět mistrovských utkání v řadě. Proti Teplicím o zasloužené výhře rozhodla v prvním poločase třemi parádními trefami.

V prvním poločase Boleslavští prodali svoji převahu vyplývající z jasně patrné herní vyspělosti a rozhodli o osudu celého utkání. První střelu mířící mezi tyče vyslal boleslavský Rozsíval. První roh utkání kopal boleslavský Mehanovič v 6. minutě a Ševinský ho zakončil hlavičkou mimo branku.
Ve 13. minutě zahrával Baster z pravé strany trestný kop a z malého vápna ho do teplické sítě k levé tyči usměrnil Šťastný - 1:0.
V úvodní půlhodině byly teplické pokusy o útočné akce bezzubé. Z dalších boleslavských ataků vypadala nejnadějněji kličkovaná Mehanoviče, jehož zakončení přes šířku branky tečoval brankář Lukáč na roh.
Ve 25. minutě se nešťastně srazili na půlící čáře boleslavští spoluhráči Baster a Šimek. Pro jejich vzkříšení a ošetření se dvě minuty nehrálo. Naštěstí se po nezbytném ošetření oba vrátili do hry.
Ve 36. minutě výtečným Mehanovičův pas nastartoval Synka tak, že mezi teplickými stopery proletěl jako raketa a podle vyběhnuvšího gólmana nekompromisně skóroval - 2:0.
Tepličtí se probudili až ve 40. minutě. Stradův centr z pravé strany zachytil brankář Knobloch. Další teplický pokus o útok zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu. Trestný kop z necelých dvaceti metrů snadno lapil Knobloch.
Rozhodčí natáhl první poločas o dvě minuty jako náhradu za ošetřování boleslavských Bastera a Šimka a v nich padl třetí gól do teplické branky. Tvrdého trestný kop od postranní lajny hlavičkoval Synek a teplický brankář vytáhl na roh. Ten rozehrál Mehanovič a gólovou hlavičkou završil Ševinský - 3:0.

Druhý poločas začaly Teplice živěji než Boleslav. Za čtvrt hodiny ohrozily boleslavskou branku častěji, než za celý první poločas. V 55. minutě si Tepličtí trestným kopem vynutili roh a po jeho rozehrání tvrdou střelu z dvaceti metrů zkrotil Knobloch na dvakrát. O tři minuty později po přetaženém centru z levé strany se ocitl sám před boleslavským gólmanem Strada, ale vysoko přestřelil branku. V 61. minutě chytil Knobloch povedenou Kodešovu ránu. V 70. minutě propásl Kodeš obrovskou šanci, když sám před Knoblochem hlavičkoval mimo branku.
V 76. minutě založil Mehanovič boleslavskou akci přihrávkou na pravou stranu Mižičovi, který ostře zacentroval před teplickou branku, kterou Chramosta v plného běhu minul zakončením bez přípravy. V 83. minutě se Mehanovič netrefil z dálky mezi teplické tyče. V 84. minutě Rozsíval vybojoval u postranní čáry míč a přihrál před branku Chramostovi, ten však centr nedostal pod kontrolu, aby mohl přesně zakončit. Těsně před koncem utkání Rozsíval po spolupráci s Chramostou odcentroval k teplické brance, kterou nedůraznou hlavičkou minul Sloboda.
Rozhodčí nastavil jednu minutu a v té Teplice dosáhly čestného úspěchu. Náhradník Špírek se z dvaadvaceti metrů opřel do balónu tak povedeně, že zapadl do dolního koutu u levé tyče boleslavské branky, kam se Knobloch natahoval marně - 3:1.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Šimek (62. Suk), Šťastný, Ševinský, Tvrdý - Rozsíval, Baster (66. Skořepa) - Sivrič (46. Sloboda), Mehanovič, Horák (46. Mižič) - Synek (62. Chramosta).

Sestava FK Teplice U21: Lukáč - Kopas, Šalda, Filip, Bubeníček - Polák, Soukup (74. Vošmik) - Strada (82. Kulhánek), Kodeš (87. Špírek), Kukačka (87. Melsen Skhreta) - Matheus Skhreta (57. Hlaváček).

Góly: 13. Šťastný, 36. Synek, 45. Ševinský - 90. Špírek

Rozhodčí: Orel - Arnošt, Myška

Diváků: 115

Fanshop banner