Trenéra Mináře hradecká remíza zklamala
Klub

Trenéra Mináře hradecká remíza zklamala

Redakce

Také po ligovém utkání v Hradci Králové, podobně jako v Jihlavě, se boleslavský sportovní ředitel a trenér Ladislav Minář pozastavoval nad nedůslednosti svých hráčů při defenzivním řešení standardních situací, která připravila Boleslav o body.

„Do utkání proti Hradci jsme vstoupili dobře a měli třicet minut hru pod kontrolou, ale v posledních minutách poločasu dostali dva góly ze standardních situací, což bylo pro mě nepochopitelné. Jsem zklamaný, protože s mužstvem se zkušenými hráči, jaké máme vzadu a se kterými se v přípravě zaměřujeme na standardky obranné i útočné, jsme museli dohánět dvougóĺovou ztrátu. Z toho jsem hodně naštvaný. Za morálku, protože chtěli i za nepříznivého stavu vyhrát, hráče chválím, ale takové zkušené mužstvo, jaké máme, nemělo připustit tak nepříznivý vývoj utkání," pravil roztrpčený Ladislav Minář. „O přestávce mezi poločasy jsem hráčům řekl, že jejich morální povinností je utkání neprohrát navzdory hodně nepříznivému vývoji," dodal Minář.

Hradecký kouč Jiří Plíšek byl z remízy smutný. „Výborně jsme rozehráli zápas, když jsme první poločas zvládli velmi dobře, přestože jsme měli začátek ospalý, ale využili dvě standardní situace a získali vedení o dva góly. Měli jsme všechno ve svých rukách a vítězství mezi prsty propustili. Na jedné straně byla nesporná kvalita Boleslavi, ale na druhé jsme individuálními chybami utkání ztratili," litoval trenér Plíšek domácí ztráty. „Při druhém obdrženém gólu bylo zásadní, že nám z obrany vypadl stoper Fukal," zmínil Plíšek fatální oslabení o po dvou žlutých napomínáních vyloučeného stopera. „Zisk tří bodů by nás uklidnil. Byli jsme jim blízko a že jsme je nezískali, byla velká škoda. V naší situaci je každý bod důležitý a proto musíme zvednout hlavy a ztracené body hned získat v dalším utkání," dodal hradecký trenér.

Fanshop banner