Boleslav spasil potřetí za sebou Ščuk
Klub

Boleslav spasil potřetí za sebou Ščuk

Redakce

Boleslavští si zkomplikovali situaci lacině inkasovanými góly těsně před přestávkou. Ve druhém poločase ztrátu dotáhli, ale vítězství jim už nebylo přáno, přestože hráli deset minut proti soupeři oslabené o vyloučeného kapitána.

První poločas začal rohovým kopem Boleslavi, ale jinak měl vyrovnaný průběh až na poslední pětiminutovku. První nebezpečnou akcí boleslavského týmu byl druhý rohový kop v 6. minutě. Brankář Lindr na vysoký míč nedosáhl a před odkrytou brankou jej musel zastoupit obránce. Ve 21.minutě střílel Štohanzl z necelých patnácti metrů do pravého horního růžku, kam se včas Lindr vymrštil a zabránil jistému gólu. Ve 27.minutě po prvním hradeckém rohu tvrdě vypálil Harba a brankář Miller měl plné rukavice práce, aby míč vyrazil. Když uplynula půlhodina hry, kopali Hradečtí čtyři rohy ve dvou minutách, naštěstí bez gólového efektu. V závěru poločasu si Hradečtí vynutili tlak. Nejprve ve 35.minutě trestný kop od pravé postranní čáry proletěl boleslavským brankovištěm, kde se po něm marně natahovali dva hradečtí útočníci.
Ve 42. minutě přísně nařízený trestný kop proti boleslavské brance vytlačil Miller na břevno, od něho se odrazil k Šíslerovi, který dal snadno vedoucí hradecký gól - 1:0.
Boleslavského neštěstí nebyl pro první poločas konec. V jediné nastavené minutě inkasovali podruhé.
Těsně před odchodem do kabin se po přetaženém centru a zdánlivě nepovedené hlavičce prosadil z metru šťastnou dorážkou Plašil - 2:0

Druhý poločas začal podobně jako první, a to rohovým kopem Boleslavi. Hradec ho však snadno ubránil. Většinu druhého dějství měli Boleslavští převahu a neúnavně se tlačili k soupeřově brance. Poprvé ji pokořili po půlhodině hry.
V 62. minutě založil Jarolím akci po pravé straně, kam přihrál rozběhnutému Bořilovi. Jeho přízemní centr před branku gólově zužitkoval Magera - 2:1.
Hradecký trenér potom poslal na hřiště exboleslavského forvarda Kuliče, který v 68. minutě otestoval Millerovu pozornost tvrdou přízemní ranou, ale těsně minul branku. To byla na dlouho jediná nebezpečná akce Hradce, který se většinou bránil boleslavským nájezdům. V 69. minutě po jednom z rohů chyběly Ščukovi jen centimetry ke zdařilému zakončení. V 79. minutě se dravý Nešpor prokličkoval přes dva protihráče a v cestě do pokutového území mu nedovoleně zabránil Fukal. Sudí Královec jej žlutě napomenul a protože tak učinil již podruhé v tomto utkání, ukázal mu následně červenou kartu a kapitán Hradce musel předčasně do sprchy. Zbylou desetiminutovku usilovali Boleslavští o zvrácení výsledku. Podařilo se jim pouze vyrovnat.
V 88. minutě se Hradečtí snažili udržet míč u rohového praporku na boleslavské straně. Dosoudil tam vydoloval míč a pádil s ním na hradeckou polovinu hřiště, kde přihrál k pravé lajně Bořilovi, jehož centr u bližší tyče hlavičkou zdařile zakončil Ščuk - 2:2. Jasminu Ščukovi se povedlo dát klíčový gól již ve třetím zápase v nepřerušené řadě.
Sudí Královec nastavil dvě minuty, ale v nich už žádná strana s výsledkem nepohnula.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela (79. Chramosta), Johana, Dosoudil, Bořil - Jarolím, Ščuk - Mareš (46. Ondřejka), Magera (71. Sloboda), Štohanzl - Nešpor.

Sestava FC Hradec Králové: Lindr - Plašil, Fukal, Hochmeister, Poděbradský - Klapka, Šísler, Strnad, Harba (65. Kulič), Štěpán (81. Uškovič) - Hadaščok (90. Schwarz).

Góly: 42. Šísler, 45. Plašil - 62. Magera, 88. Ščuk

ŽK: Plašil, Poděbradský, Fukal - Magera, Dosoudil

ČK: Fukal v 79. minutě

Rozhodčí: Královec - Kordula, Moláček

Diváků: 3290

Fanshop banner