Rozhodli ze standardních situací
Klub

Rozhodli ze standardních situací

Redakce

S výjimkou dvacetiminutovky na začátku druhého poločasu byli boleslavští dorostenci lepší, ale zasloužené, i když těsné vítězství potvrdili až gólem v závěrečných minutách utkání. Poskočili tak o jeden bod do čela ligového pořadí.

První poločas byl charakteristický opatrnou hrou obou týmů, z nichž boleslavský byl o poznání lepší, což krátce před přestávkou vyjádřil vedooucím gólem.
Ve 4. minutě se ke Kocourkově centru z pravé strany Tvrzník nedostal. V 8. minutě střílel z hranice vápna Eliáš, ale branku těsně minul. V 15. minutě plzeňský Sýs hlavičkoval mimo boleslavskou branku. Ve 20. minutě tvrdě zakončil boleslavský útok Tvrzník, ale mířil vedle levé tyče plzňské branky. O pět minut později se podobně vedlo Vraštilovi při střeleckém pokusu z pětadvaceti metrů.
Ve 41. minutě využili Boleslavští výhodu trestného kopu z místa nedaleko rohového praporku. Eliášův centr usměrnil Kozma hlavou k levé tyři - 1:0.

Druhý poločas sice začal nevyužitým Kocourkovým centrem před plzeňskou branku v 54. minutě, ale potom se následující dlouhé minuty hrálo více na boleslavské polovině hřiště. V 58. minutě boleslavský stoper Hůlka v poslední chvíli zarazil soupeřův průnik do vápna a po rozehrání následného rohového kopu Doležal hlavičkoval do levé tyče Dědkovy branky. O minutu později uťal plzeňskou příležitost vracející se Vraštil rázným kopem nad vlastní branku.
V 62. minutě kopal od levé postranní lajny Eliáš trestňák, který však Plzeňští odvrátili a svižně vyrazili do brejku. Nedorozumění boleslavské defenzívy jim napomohlo ke vstřelení vyrovnávací branky, když Hrdlička povedeně přehodil brankáře Dědka vyběhnuvšího daleko před vlastní trestné území - 1:1.
Laciný vyrovnávací gól boleslavské dorostence vyhecoval ke zvýšení ofenzivní aktivity. V 76. minutě Kozmův centr plzeňský brankář Śvihořík vytlačil nad břevno. Boleslavští tak zahrávali první roh v druhém poločase, ovšem bez efektu. Zkraje závěrečné desetiminutovky si však vynutili sérii pěti rohů, z nichž čtyři Plzeň přežila bez úhony a až v pátém kapitulovala.
V 83. minutě si na Hodačův centr z rohu konečně pořádně naskočil Křapka a hlavičkou, jejíž důraz byl srovnatelný s kopem nohou, nekompromisně z necelých deseti metrů skóroval - 2:1.
V předposlední minutě mohl boleslavské vítězství navýšit Pajer, ale tísněn bekem přestřelil branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U19: Dědek - Geissler, Křapka, Hůlka, Houžvička (46. Živnůstka) - Vraštil, Eliáš - Kocourek (73. Fidrich), Tvrzník (67. Pajer), Lacek (60. Hodač) - Kozma.

Sestava FC Viktoria Plzeň U19: Švihořík - Glazer, Denk, Piroch, Palka - Holub (46. Hrdlička), Sýs (67. Kratochvíl), Mariánus, Bešta (81. Lešek) - Mlynařík, Doležal.

Góly: 41. Kozma, 84. Křapka - 62. Hrdlička

ŽK: Geissler

Rozhodčí: Lerch - Mencl, Vlk

Diváků: 115

Boleslavský trenér Jiří Saňák po vítězném utkání řekl:Viděl jsem od našeho týmu velice dobrý první poločas, jedinou vadou byla malá agresivita před a v pokutovém území, z čehož pramenil pouze jeden gól. Na začátku druhého poločasu jsme nebyli již tak nebezpeční, pustili Plzeň do šance a nakonec nechali lacině vyrovnat. Po prostřídání jsme se v závěrečné patnáctiminutovce zvedli, donutili soupeře k chybám a dokázali rozhodnout pěknou střelou. Kluci ukázali týmový charakter, po středečním vloženém utkání se Sigmou jsme zvládli tento těžký duel proti silnému soupeři."

Fanshop banner