Nelehký boleslavský úkol v Hradci Králové
Klub

Nelehký boleslavský úkol v Hradci Králové

Redakce

V neděli 7. dubna 2013 od 17 hodin na hradeckém Všesportovním stadionu lze očekávat velkou bitvu o body v utkání 22. kola Gambrinus ligy FC Hradec Králové - FK Mladá Boleslav. Oba rivalové v předchozím mistráku vyhráli a na vítězné vlně se chtějí udržet.

Po dvou prohraných ligových zápasech doma s Plzní a venku s Jihlavou si boleslavští fotbalisté zlepšili náladu ve dvou soubojích se Slováckem, které na domácím hřišti porazili v souboji o ligové body 2:0 a v úvodním duelu čtvrtfinále českého poháru 3:1.
„Do Hradce Králové jedeme s předsevzetím navázat na úspěšný dvojzápas se Slováckem, které jsme přemohli v ligovém i pohárovém zápase o dva góly," prohlásil sportovní ředitel a hlavní trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář. Splnit tento úkol bude nesnadné, jak napovídají údaje ze statistiky aktuálního ročníku Gambrinus ligy.

Na venkovních hřištích má Mladá Boleslav průměrně úspěšnou bilanci. Z deseti odehraných zápasů na soupeřových hřištích dva vyhrála, tři remizovala a pět prohrála. S devíti body a s hodně pasívním skóre 9:15 je sedmá v tabulce sestavené pouze z venkovních utkání.

Hradec Králové na domácím hřišti v deseti ligových zápasech vyhrál tři, remizoval čtyři a prohrál tři s aktivním skóre 14:13. Doma vyřídil na podzim Brno a Teplice shodně 2:0 a pražskou Slavii 3:2. Letos na svém stadionu hrál zatím jen dvakrát a nezískal ani bod, neboť prohrál s Olomoucí 0:2 a s pražskou Spartou 1:2. Náladu si však vylepšil v 21. kole výhrou v Brně 3:1.

Nejnebezpečnějším ofenzivním hráčem Hradce je Dušan Uškovič, jenž nastřílel už 6 gólů. Další přidali: 4 - Jan Šísler, 3 - Pavel Dvořák, 2 - Emir Halilovič, Radek Hochmeister, Haris Harba, 1 - Vojtěch Štěpán, Tomáš Holeš. Největším karetním hříšníkem hradeckých votroků je sedmkrát žlutě napomínaný Jan Šísler.

Bilance střelců ligových gólů Mladé Boleslavi: 4 - Martin Nešpor, 3 - Lukáš Magera, Jan Štohanzl, Matej Sivrič, Petr Johana, Jakub Mareš, 1 - David Brunclík, Jasmin Ščuk, Ondřej Kúdela. Nejčastěji žlutě napomínaným mladoboleslavským hráčem je Radek Dosoudil, čímž se směle vyrovná hradeckému Šíslerovi.

Fanshop banner