Trenér Minář hráče pochválil jen za druhou půlku
Klub

Trenér Minář hráče pochválil jen za druhou půlku

Redakce

Nezvyklé vystoupení na tiskové konferenci po pohárovém čtvrtfinále předvedl poražený slovácký kouč Habanec, naopak boleslavský Minář byl tradičně věcný a kritický.

Když se po čtvrtfinále poháru České pošty FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 3:1 novináři v tiskovém středisku konečně dočkali trenéra poraženého týmu, tak se nestačili divit jeho vystoupení. „Byla to dnes jedna velká komedie a děkuji za pozornost," pravil Svatopluk Habanec a po této jedné větě utekl z tiskového střediska, než se jej stačil někdo z novinářů zeptat na důvody naštvanosti.

Boleslavský sportovní ředitel a trenér Ladislav Minář zdůraznil, že charakter pohárového utkání byl jiný, než pátečního mistrovského, neboť góly se v poháru počítají jinak, než v mistráku. „A od toho se i odvíjela hra. Soupeř hodně pozměnil sestavu a z předchozí jednoduché hry založené na vysokém Doškovi přešel na kombinační hru s mladými pohyblivými kluky. Nedostali jsme se do pohody, protože jsme nevstoupili do utkání tak úspěšně jako v lize," řekl k soupeřově projevu Ladislav Minář. „Z boleslavské strany chyběla kvalita celý první poločas a jediné pozitivum bylo, že jsme po inkasované brance stihli vyrovnat na jedna jedna. Ve druhé půlce utkání jsme přistoupili ke hře líp a vynutili si tlak. Nevyvarovali jsme se chyb a soupeř měl šance, což pramenilo z toho, že jsme chtěli co nejvíce vyhrát. Hráče jsem o přestávce nabádal, aby dali alespoň dva góly. Za druhou půlku je musím pochválit a to především za prokázanou a neúnavnou vůli strhnout utkání na svoji stranu," dodal mladoboleslavský Ladislav Minář.

Fanshop banner