Výhru jistili hlavičkující stopeři
Klub

Výhru jistili hlavičkující stopeři

Redakce

Ve čtvrtfinále poháru České pošty se potkaly týmy, které spolu před čtyřmi dny hrály o mistrovské body Gambrinus ligy. Oba trenéři pozměnili sestavy rozdílně, boleslavský Minář pouze na jednom postu a slovácký Habanec na sedmi. Lepší volba byla ta boleslavská.

První poločas pohárového střetu odehrály oba týmy v o poznání volnějším tempu, než když hrály o ligové body. První střelecké pokusy byly buď nepřesné, nebo zablokované bránícími hráči. V 8. minutě po prvním slováckém rohu musel Miller zasahovat u pravé tyče po Trávníkově zakončení. Kolem 20. minuty nejprve Trávník po Valentově centru hlavičkoval do Millera a zanedlouho na druhé straně ze Štohanzlova centru hlavičkoval Ščuk také přesně do náruče soupeřova gólmana. Ve 27. minutě ponechal rozhodčí Lerch bez potrestání nečistý zákrok na Jarolíma uvnitř pokutového území Slovácka. V následující minutě čelil Miller povedené ráně Valenty.
V 32. minutě Štohanzl tvrdě vystřelil z pravé strany trestného území, míč proklouznul brankáři pod tělem a Nešpor snadno z metru doklepl do branky. Rozhodčí však střelce viděli v ofsajdu a gól neuznali. Ve 33. minutě slovácký útok po pravé straně Boleslavští odvrátili jen k nekrytému Daníčkovi, jenž čistým nártem bez přípravy nastřelil břevno.
Ve 39. minutě získalo Slovácko druhý roh a po jeho rozehrání se v prvním momentě zdálo, že si ś ním boleslavská defenzíva snadno poradila, ovšem míč ve skrumáži těl propadl k Trousilovi a ten špičkou pravačky ne moc důrazným kopem šťastně skóroval - 0:1.
Neuplynulo ani pět minut a skóre bylo srovnané.
Ve 43. minutě boleslavskou akci po pravé straně odtáhl Mareš. Jeho dělovku z rohu vápna brankář Melichárek s obtížemi vyrazil a dobíhající Ščuk se ve správný čas ocitl na správném místě a hlavičkou vyrovnal - 1:1.

Druhý poločas byl svižnější a zajímavější. Především zásluhou boleslavských fotbalistů, kteří projevovali větší snahu po pohárovém úspěchu. Boleslavskou stupňující se převahu narušovalo Slovácko nebezpečnými brejky.
Ve 47. minutě Štohanzlův centr hlavičkoval Magera přesně do levé vingle, odkud míč fantastickým zákrokem vytáhl Melichárek na roh. Za tři minuty po centru Mareše se střetli Magera s Melichárkem a odražený míč napálil daleko mimo branku Jarolím. A do třetice Magera, jehož hlavička po Jarolímově trestném kopu přeletěla slováckou branku v 53. minutě. O minutu později Magera pro změnu centroval z levé strany a po Nešporově hlavičce u vzdálenější tyče získala Boleslav další z řady rohů. V 56. minutě založil boleslavskou akci Mareš a do soupeřova vápna odtáhl Nešpor. Jeho přihrávku před branku obránci zachytili a Slovácko vyrazilo do nebezpečného protiútoku, který zakončil Kovář křížnou střelou těsně vedle pravé tyče Millerovy branky. V 60. minutě Štohanzl zleva odcentroval a Magera krásně bez přípravy vystřelil. Trefil brankáře a dorážku poslal vysoko nad břevno. Za dvě minuty po Kyselově centru a vzdušném souboji Magery s Melichárkem zakončil boleslavskou akci nepřesně Ščuk. V 63. minutě nastřelil Štohanzl jen boční síť. V 76. minutě předvedlo Slovácko druhý nebezpečný brejk v druhém poločase, když po Skalákově úniku podle levé čáry a jeho přihrávce přes šířku boleslavského vápna střílel Kovář do boční sítě Millerovy branky.
Jak se blížil konec utkání a Boleslavským se nedařilo skórovat, nahlodávala jejich řady ukvapenost, jejímž přičiněním pokazili několik nadějně vyhlížejících útoků. Blízko svému druhému gólu byl v 86. minutě Ščuk, když z plného běhu poslal Sivričův centr do rukavic Melichárka.
Už se zdálo, že výhra není Boleslavi přána, ale poslední slovo patřilo stoperům Johanovi a Dosoudilovi, kteří se při každé standardní situaci vysouvali k soupeřově brance a nakonec se jim podařilo v posledních možných minutách strhnout výhru na tu správnou stranu.
V 88. minutě rozehrál Jarolím jedenáctý boleslavský roh a u bližší tyče nejvýše vyskočil Johana a ráznou hlavičkou trefil levý horní roh slovácké branky, kam Melichárek nedosáhl - 2:1.
Ve dvouminutovém nastavení Jarolímův nadýchaný trestný kop od pravé postranní lajny usměrnil povedenou hlavičkou do soupeřovy sítě Dosoudil - 3:1.

Boleslav zaslouženě porazila Slovácko podruhé o dva góly a za týden pojede do Uherského Hradiště s nadějným náskokem k pohárové odvetě.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Dosoudil, Johana, Bořil - Ščuk, Jarolím - Mareš (66. Sloboda), Magera (79. Chramosta), Štohanzl (77. Sivrič) - Nešpor.

Sestava 1. FC Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Košút, Kubáň - Kordula, Daníček - Skalák, Trávník (58. Volešák), Valenta (89. Hlůpik) - Skalák (76. Kerbr), Kovář.

Góly: 43. Ščuk, 88. Johana, 90+2. Dosoudil - 39. Trousil

ŽK: Kysela, Dosoudil, Sivrič - Trousil, Kubáň, Trávník

Rozhodčí: Lerch - Tacina, Machálek

Diváků: 486

Fanshop banner