Miller patří mezi nejlepší ligové brankáře
Klub

Miller patří mezi nejlepší ligové brankáře

Redakce

Mladoboleslavský brankář Miroslav Miller patří k nejlepším strážcům branky v Gambrinus lize, což potvrzují oficiální statistiky evidující úspěchy brankářů. Jejich kritérii jsou počty utkání bez inkasovaného gólu a dlouhodobé série bez obdrženého gólu.

Miroslav Miller odchytal patnáct ligových utkání a v nich dostal třináct gólů. V šesti zápasech nedostal ani jeden, což jej řadí do sedmičky nejlepších. A v délce doby bez obdrženého gólu je dokonce na čtvrté příčce, neprůstřelnější v aktuálním ročníku byli jen Vaclík, Čontofalský a Zlámal.

Pořadí brankářů podle vychytaných nul v ročníku 2012-13: 8 - Matúš Kozáčik (Plzeň), Filip Rada (Dukla Praha), Tomáš Vaclík (Sparta Praha), 7 - Kamil Čontofalský (Slavia Praha), 6 - Miroslav Miller (Mladá Boleslav), Roman Valeš (Jablonec), Dušan Melichárek (Slovácko).

Pořadí brankářů podle délky doby bez inkasovaného gólu v ročníku 2012-13: 526 minut - Tomáš Vaclík (Sparta Praha), 524 minut - Kamil Čontofalský (Slavia Praha), 437 minut - Zdeněk Zlámal (Olomouc), 365 minut - Miroslav Miller (Mladá Boleslav), 295 minut - Jaromír Blažek (Jihlava), 293 minut - Matúš Kozáčik (Plzeň), 277 minut - David Bičík (Liberec).

Millerova sérii neprůstřelnosti počala v Jablonci v loňském listopadu, kde Boleslav vyhrála 3:2 a druhý gól inkasovala v 76. minutě od Lafaty. Potom následovala tři ligová vítězství s nulou. V listopadu doma s Duklou Praha 3:0, v Českých Budějovicích 1:0 a v letošním únoru doma s Příbramí 1:0. Millerovu sérii uťal v březnovém střetnutí v Eden aréně slávistický Mičola gólem v 81. minutě na konečnou remízu 1:1.
Miller má nyní po prohraném utkání v Jihlavě, kde kapituloval v 50. minutě po Radově hlavičce, a domácím vítězství nad Slováckem 2:0 zaděláno na novou sérii, neboť aktuálně neinkasoval 130 minut.

Druhý boleslavský brankář Jan Šeda v šesti podzimních ligových zápasech dostal jedenáct gólů a vychytal jednu nulu podobně jako plzeňský Petr Bolek, jenž nastoupil pouze do tří ligových utkání.

Miroslav Miller, který v letošním srpnu oslaví třiatřicáté narozeniny, má mezi všemi brankáři současné Gambrinus ligy ještě jeden primát, a to v klubové věrnosti. Jako odchovanec Jinočan přišel přes Rudnou, vršovické Bohemians a pražskou Admiru do Mladé Boleslavi v lednu 2001. Byl u mladoboleslavského postupu z druhé do první ligy a brankářský dres obléká po celou mladoboleslavskou prvoligovou éru včetně účastí v evropských pohárech. To znamená již třináctý rok!

Fanshop banner