Na západě Čech remizovali
Klub

Na západě Čech remizovali

Redakce

Utkání 24. kola Juniorské ligy se hrálo v plzeňském tréninkovém areálu v Luční ulici. Před výkopem byl rozdíl mezi třináctou Plní a osmou Boleslaví šest bodů, nerozhodný duel na tom nic nezměnil.

První poločas začal dvěma nedotaženými útoky Plzeňských, na které Boleslavští odpověděli až po páté minutě. A zanedlouho už šli do vedení.
V 7. minutě po Kyndlově zákroku nařídil rozhodčí Zelinka penaltu v boleslavský prospěch a Rozsíval ji s přehledem proměnil ve vedoucí gól - 0:1.
V 10. minutě byli Boleslavští blízko navýšení vedení, ale trestný kop Rozsívala ze dvaceti metrů pouze orazítkoval břevno plzeňské branky. V 18. minutě Mandula z otočky přestřelil boleslavskou branku.
Ve 20. minutě písknul Zelinka penaltu také proti Boleslavi. Plzeňský exekutor Kůžel z ní vyrovnal skóre - 1:1.
Ve 36. minutě z rychlého útoku vybojovali Boleslavští rohový kop a po jeho rozehrání Tvrdý vrátil svému týmu vedení - 1:2.

V úvodních minutách druhé půle kopali Boleslavští dva rohové kopy, ale bez gólového efektu. Podobně své rohy nevyužila Plzeň.
V 57. minutě vyrovnávací plzeňský gól v závěru pohledné akce dal Chocholoušek - 2:2.
V 61. mnutě po spolupráci s Tvrdým vystřelil Horák, ale brankáře nepřekonal. O deset minut později se do střelecké pozice dostal plzeňský Lukeš, který branku minul. V 76. minutě zakončení Pernglaua bez obtíží zvládl Knobloch. V 82. minutě připravil Horák dobrou pozici Rozsívalovi, tomu se však střelba nepovedla podle představ. Po vyrovnaném průběhu druhého poločasu byli v úplném závěru Boleslavští o poznání aktivnější, ale vítězný gól nedali.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Tvrdý, Šťastný, Šimek, Baster - Rozsíval, Mižič (83. Tvrzník) - Šulc (87. Mozr), Skořepa (88. Mehanovič), Suk - Horák.

Sestava FC Viktoria Plzeň U21: Mandous - Lukeš, Chocholoušek (60. Domabyl), Růžička, Beránek (60. Košťálek) - Kyndl (60. Hrdlička), Libotovský, Hradecký - Pernglau Kůžel, Mandula.

Góly: 20. Kůžel z penalty, 57. Chocholoušek - 7. Rozsíval z penalty, 38. Tvrdý

ŽK: Lukeš - Šťastný, Rozsíval, Skořepa, Suk

Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Svatík

Fanshop banner