Teprve potřetí v tomto ročníku prohráli
Klub

Teprve potřetí v tomto ročníku prohráli

Redakce

V pátek před Velikonocemi v předehrávaném utkání 23. kola I. ligy staršího dorostu na trávníku vítkovické arény utržili boleslavští mladíci třetí prohru v aktuálním ročníku 2012/13.

První poločas Boleslavští prohráli nešťastně vlastním gólem. V 10. minutě po přistrčení míče Eliášem vystřelil Hodač z hranice vápna, ale ostravský gólman byl připravený. V 15. minutě Ostravští zaútočili po levé straně a střelu z dvaceti metrů Hankic na dvakrát zlikvidoval. V 16. minutě boleslavský protiútok po pravé straně vyvrcholil centrovaným míčem do vápna, kde Vraštil bez přípravy zamířil těsně mimo branku. V 17. minutě z levé strany téměř od rohového praporku odcentroval dobře Houžvička, ovšem ostravští obránci nepustili žádného boleslavského hráče k zakončení a odvrátili nebezpečí za cenu rohu. Tomu se ubránili.
Ve 22. minutě centr ostravského Kundrátka u přední tyče nešťastně přizvedl Houžvička a míč skončil v boleslavské brance vlastním gólem - 1:0.
Ve 31. minutě centr z pravé strany přeletěl branku ke vzdálenější tyči, kde brankář Hankic nebezpečnou situaci odvrátil za cenu rohového kopu a zmařil jasnou šanci Ostravy. Ve 35. minutě střílel vysoko nad ostravskou branku Křapka. Ve 43. minutě Houžvička z levé strany nacentroval před branku, kde u zadní tyče Hodač z dobré pozice přestřelil branku. Ve 45. minutě Hankic předvedl další výborný zákrok proti nehlídanému protihráči.

Druhý poločas odstartovali Boleslavští velmi dobře, ale než stačili skórovat na vyrovnání, prohrávali ne o jeden, ale bohužel už o dva góly. V 56. minutě ostravský Byrtus prošel středem hřiště a zvýšil vedení na 2:0.
Za tři minuty dokázali Boleslavští odpovědět.
V 59. minutě po centru Vraštila prostřelil Kocourek u zadní tyče gólmana Patrika - 2:1.
V 68. minutě zahrával trestný kop z vápna Hodač a jeho střela jen těsně minula růžek ostravské branky. V 86. minutě krásný Kocourkův centr nevyužil uvnitř vápna osamocený Kozma, který zamířil vedle branky. V závěru utkání se boleslavští fotbalisté snažili dobýt ostravskou branku různými centry, ale nepodařilo se jim vstřelit alespoň remízový gól.

Sestava FK Mladá Boleslav U19
: Hankič - Tvrzník, Vraštil, Hůlka, Křapka - Houžvička (46. Kocourek), Živnůstka (67. Lacek), Eliáš, Kateřiňák (81. Fidrich), Hodač (85. Klíma) - Pajer (46. Kozma).

Góly: 22. Kundrátek, 56. Byrtus - 59. Kocourek

ŽK: Gomola - Křapka, Kateřiňák, Eliáš

Mladoboleslavský trenér Jiří Saňák prohru s Ostravou zhodnotil těmito slovy: „Do utkání jsme vstoupili slušně a do vlastního gólu působili jistějším dojmem, bohužel po nešťastně inkasované brance jsme přenechali iniciativu soupeři a jen díky Hankičovi do poločasu neinkasovali podruhé. Ve druhém poločase jsme špatně bránili a umožnili domácím zvýšit vedení. Sice jsme se brzy vrátili do hry, ovšem i přes velkou snahu v závěrečné třicetiminutovce se nám nepodařilo vyrovnat. Neodehráli jsme dobré utkání."

Fanshop banner