Po dvou prohrách hráči zabrali a zvítězili
Klub

Po dvou prohrách hráči zabrali a zvítězili

Redakce

Boleslavští soupeře jasně přehráli především v prvním poločase, kdy také dvěma góly zápas rozhodli. Ve druhém poločase polevili a bohužel vítězství nezvýraznili, přestože Slovácko bylo zralé na více než dva góly.

Ze šesti předchozích ligových utkání na domácím trávníku Boleslav vyhrála nad Slováckem jen tři. I tentokrát ji čekal náročný souboj o body, které zaslouženě získala. Spolu s dlouhodobými marody byli mimo hru Šírl (zraněný), Brunclík (zraněný), Magera (disciplinární trest), Ondřejka (dohoda klubů ve smlouvě o hostování). Poprvé po bezmála devíti měsících od operace kolena se na soupisce pro soutěžní utkání objevil Jan Chramosta.
První poločas se boleslavským fotbalistům vydařil. Měli výraznou převahu, kterou gólově zužitkovali a ukončili tak 223 předchozích jalových minut. V úvodní desetiminutovce kopal Jarolím tři rohy a všechny zaváněly gólem, ale sudí odpískal ofsajdy Dosoudilovi a Marešovi, Třetí roh odhlavičkoval Trousil. V 17. minutě pronikajícího Jarolíma uvnitř slováckého pokutového území srazil Volešák, kupodivu beztrestně. O tři minuty později už za Doškovo stažení Johany odpískal a nařídil sudí Jílek pokutový kop.
Ve 20. minutě Mareš penaltu proměnil střelou k pravé tyči, kam se sice brankář Melichárek vrhl, ale míči v letu do sítě zabránil - 1:0.
Boleslavští pokračovali v aktivním fotbale. Když uplynula půlhodina měli na svém kontě již osm rohových kopů, kdežto soupeř ani jeden. Ve 30. minutě osmý Jarolímův roh hlavičkoval Dosoudil přesně do náruče brankáře. Ve 31. minutě Slovácko zdařile zaútočilo po pravé straně. Kerbr z deseti metrů ranou bez přípravy těsně přestřelil Millerovu branku, což byla největší a jediná šance Slovácka v první půli.
Ve 38. minutě si parádně zpracoval vysoký míč Sloboda, ale trefil brankáře. Za minutu boleslavskou kombinaci završil pravačkou Jarolím a nastřelil před slováckou brankou beka.
Ve 44. minutě předvedli Boleslavští parádní kombinační útok. Kysela z plného běhu zacentroval před branku a Ščuk prudkou hlavičkou zvýšil vedení na 2:0.

Druhý poločas Boleslavští hru nadále kontrolovali, i když ne s tak výraznou převahou, jako před přestávkou a gólman Miller měl určitě více práce, než v první půli. Vyznamenal se především při likvidaci centrů. V 67. minutě zpacifikoval vysoký míč z pravé strany, o deset minut později čelil tvrdé střele Kováře, kterou úspěšně vytlačil nad břevno do rohu. Další rána Kováře mířila nad, když se k němu míč dostal po Millerově vyboxování centru. V 81. minutě si podobně poradil se Skalákovým obloučkem a zvládl i o chvíli později Valentovo zakončení.
V boleslavském dresu se do šancí krátce po přestávce dostali Sloboda, který v 52. minutě nastřelil bránícího hráče, Kysela, jenž v 54. minutě nebezpečně zacentroval, ale Melichárek míč chytil, a Dosoudil, který v 60. minutě po Jarolímově jedenáctém rohu hlavičkoval nad. V 66. Minutě po dlouhém obléhání slováckého trestného území a po Štohanzlově autovém vhazování vystřelil Sloboda, ale Melichárka nepřekvapil. V 72. minutě Jarolím na půlící čáře vyhrál souboj a založil útok, na jehož konci se o střelu pokusil Mareš, ale trefil obránce.
V závěrečných minutách se Slovácko vrhlo do riskantní ofenzivy, ale na prohře nic nezměnilo. O celkové boleslavské převaze více než výsledek svědčil počet rohových kopů (13:3).
Na závěrečné tři minuty, dvě základního hracího času a jedné nastavené, na hřiště vyběhl Jan Chramosta. Stalo se tak po devítiměsíční rekonvalescenci operovaného kolena.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Dosoudil, Johana, Bořil - Ščuk, Jarolím - Mareš (84. Sivrič), Sloboda (76. Kúdela), Štohanzl - Nešpor (89. Chramosta).

Sestava 1.FC Slovácko: Melichárek - Kuncl, Trousil, Mezlík, Reinberk - Hlůpik (63. Skalák), Valenta, Hofmann, Volešák - Došek, Kerbr (63. Kovář).

Góly: 20. Mareš, 44. Ščuk

ŽK: Dosoudil - Hofmann

Rozhodčí: Jílek - Štěrba, Vysloužil

Diváků: 2177

Fanshop banner