Rozdrtili soupeře ze dna tabulky
Klub

Rozdrtili soupeře ze dna tabulky

Redakce

Utkání 15. kola první ligy mladšího dorostu narušoval velmi silný vítr. Boleslavský tým si poradil s počasím i se soupeřem, který je v tabulce poslední. Výrazná výhra po jednoznačném průběhu posunula boleslavské dorostence na šestou příčku v tabulce.

Od úvodních minut dělal hráčům obou družstev velké problémy silný vítr. Komplikoval zpracování balónů, dlouhé přihrávky měly neodhadnutelné směry a míče často končily v zámezí hřiště. Přesto i ve složitých povětrnostních podmínkách boleslavští hráči po celé utkání diktovali tempo hry.
Ve 4. minutě se do první boleslavské šance dostal David Luňák po rohovém kopu, zakončení však měl nepřesné. V 11. minutě v hezké fotbalové akci Scheufler kolmou přihrávkou našel v pokutovém území Pekaře a ten z velkého úhlu nepřekonal brankáře Cabala, který míč dobrým zákrokem vyrazil. Ve 14. minutě Boleslavští zatlačili soupeře do pokutového území, ale opakovaná snaha o nalezení skulinky mezi obránci končila nepřesnými, nebo zachycenými finálními nahrávkami.
V 18. minutě dokázal po pravé straně utéct Kořínek a ideální přihrávkou před branku připravil šanci Zoubkovi, který zasunul míč za zadní tyč svitavské branky - 1:0.
O dvě minuty později vyvezl míč středem hřiště Duch, našel na levé straně naběhnutého Zoubka a ten centrem do pokutového území přihrál Zorklerovi, jehož dobré zakončení znamenalo zvýšení boleslavského vedení na 2:0.
Ve 22. minutě se dostali do šance i Svitavští. Na levé straně získali míč a odcentrovali ho před branku, kde se strhla mela, v níž nakonec brankář Volek ve spolupráci s obránci nebezpečí úspěšně odvrátil.
Ve 28. minutě Scheufler ze střední vzdálenosti trefil střed branky, kde stál připravený svitavský brankář Cabal. Ve 34. minutě hezkou kombinaci z levé strany, odkud centroval Zorkler, zakončil Kořínek nepřesně. O minutu později stejná dvojice akci zopakovala. Tentokrát Zorkler zatáhl míč na pravé straně hřiště a nádhernou přihrávkou pod sebe nabídl druhou gólovou šanci pro Kořínka. Ten příležitost z deseti metrů neproměnil.

Ve druhém poločasu Boleslavští pokračovali v aktivní hře. Ve 43. minutě zahrozili po levé straně, kde Wolf zatáhl míč a jeho dobrý centr na zadní tyč zakončil Duch kousek mimo branku. Ve 45. minutě opět zakombinovali po levé straně Zoubek s Wolfem. Po Zoubkově centru a teči Kořínka u zadní tyče skóroval David Luňák, ale podle rozhodčích hrál Kořínek v ofsajdovém postavení a branku neuznali. Dobrý vstup do druhé půle přeci jenom Boleslavští potvrdili gólově.
Ve 48. minutě ze středu hřiště nahrál Duch nabíhajícímu Wolfovi a ten z levé strany poslal míč před branku soupeře, kde Kořínek konečně prolomil smůlu a trefil se do branky - 3:0.
V 53. minutě
si nerozuměla boleslavská dvojice Bár a Scheufler. Po ztrátě míče a následném faulu těsně před pokutovým územím získaly Svitavy trestný kop. Říha s velkou pomocí větru, který na poslední chvíli změnil směr vystřeleného míč, překvapil brankáře Volka - 3:1.
Svitavským svitla jiskřička naděje, že ještě můžou s nepříznivým výsledkem něco udělat. Boleslavští to však nepřipustili. Předváděli nadále dobrý fotbal a přidali dva góly.
Už v 55. minutě utekl po levé straně Wolf a přihrál pod sebe Zorklerovi, který se v utkání trefil již podruhé - 4:1.
V 56. minutě kopal boleslavský roh Zoubek a zakončení hlavou Scheuflera skončilo nad brankou. V 64. minutě po individuálním průniku Marek Luňák přihrál z pravé strany Kostrabovi, který zakončení prováhal. V 70. minutě na nadějně vyhlížející Bárův centr nikdo ze spoluhráčů v pokutovém území Svitav nedosáhl.
V 74. minutě na střílený trestný kop Bára důrazně naběhl Glockner a i se svitavským brankářem dostal míč do branky - 5:1.
V 79. minutě se podobná situace opakovala, tentokrát však Glockner svůj důraz přehnal a rozhodčí mu odpískal útočný faul.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Volek - D. Luňák (55. Vomočil), Lukeš, Glockner, Wolf - Pekař (70. Procházka), Scheufler, Duch (50. Bár), Zoubek (60. M. Luňák) - Zorkler (62. Kostraba) - Kořínek (65. Hodbod). Sestava TJ Svitavy U17: Cabal - Oravec, Šenkýř, Ptáček, Bartoš (77. Vacek) - Kala, Říha, Čížek, Sklenář (74. Hebelka) - Vejrych (70. Dvořák), Juřík.

Góly: 20. a 55. Zorkler, 18. Zoubek, 48. Kořínek, 74. Glockner - 52. Říha

Boleslavský trenér Martin Mrvík k vítězství řekl: ,,V utkání bylo několik dobrých i špatných momentů. Je třeba s těmi špatnými pracovat i nadále v tréninku a vyvarovat se jich v dalších zápasech. Ty dobré si zapamatovat a přenášet je pravidelně dále. Jsem rád, že jsme utkání, jak herně, tak výsledkově zvládli. Není vždy jednoduché uhrát zápas s posledním týmem, kdy se čeká povinná výhra. Na druhou stranu by byla chyba se nyní uspokojit. Je potřeba i nadále pracovat na zlepšování."

Fanshop banner