Trenéra Mináře rozzlobil neuhlídaný roh
Klub

Trenéra Mináře rozzlobil neuhlídaný roh

Redakce

Boleslavský kouč Ladislav Minář byl zklamaný hlavně tím, že jeho tým prohrál jediným gólem inkasovaným z nezvládnuté standardní situace, čímž soupeř vytěžil s minima maximum.

Dohrávaný duel dvacátého ligového kola označil Ladislav Minář za průměrné úrovně. „Do utkání jsme vstoupili dobře, měli hru pod kontrolou, vytvořili si příležitosti, které jsme však nedali, protože je hráči řešili komplikovaně a málo se pokoušeli o střelbu. Byli jsme lepším týmem, ale inkasovali jsme nepochopitelně ze standardky, za to jsem na hráče zlý, neboť na podzim jsme s proměňováním standardních situací vyhrávali nyní po nich prohráváme. V závěru jsme hráli ofenzivně a vzadu jen na tři obránce, tlačili se před branku soupeře, ale nadále řešili akce komplikovaně. Proto jsme ani nevyrovnali."

Bude mít Boleslav o co v lize hrát, když vypadne z bojů o Evropu a soustředí se tudíž na český pohár?
„Vždycky se dá hrát o co nejlepší umístění. Na soupeře před námi máme sice propast, ale budeme hrát dál a snažit se bodovat. Pak uvidíme, k čemu to povede. Nejen pro nás, ale i pro více mužstev je český pohár důležitý."

Jihlavský trenér František Komňacký byl spokojený jen z poloviny: „Jsem spokojený s třemi body, ale k úplné spokojenosti bych potřeboval fotbalovější výkon, při kterém nebudeme dělat spoustu chyb a naopak soupeřovy chyby potrestáme a výhru zvýrazníme."
Utkání s Boleslaví označil za bojovné, s nasazením a mnoha fauly z obou stran. „S první půlí jsem byl velmi nespokojený, nebylo to z naší strany vůbec o fotbale, chyběla nám kombinace, neměli jsme šance, jenom jsme se bránili a soupeřovu převahu udrželi bez gólu se štěstím. Po přestávce jsme chtěli zvýšit pohyb a tlačit se více do branky soupeře. Chtěli jsme více jít za vítězstvím, dali brzo gól a tím byl dán ráz druhého poločasu, ve kterém bylo více na co se dívat. V třetím zápase po sobě jsme udrželi čisté konto, ale tentokrát to občas bylo na poslední chvíli a díky tomu, že soupeř nebyl dostatečně rozhodný v šancích, které si vypracoval. Boleslav patří mezi pět šest mužstev předurčených hrát o poháry a že se nám ji podařilo porazit, vidím jako úspěch. Hráče chválím za vůli, s jakou za vítězstvím šli a udělali další důležitý krok k záchraně."

Fanshop banner