S Jihlavou podruhé v tomto ročníku prohráli
Klub

S Jihlavou podruhé v tomto ročníku prohráli

Redakce

O necelý týden později, než se mělo původně hrát, dohrávalo se utkání 20. kola Gambrinus ligy, a to v sobotu 23. března 2013 v čase, kdy měl ligový program reprezentační pauzu.

Také tentokrát Boleslavi chyběli Magera (trest), Šírl (zranění), Zahustel (zranění), Janíček (zranění), Chramosta (zranění), Smejkal (zranění), Rolko (zranění) a Opiela (nachlazení).
Jihlava postrádala Karlíka (trest), Kopice (zraněný), Sedláčka (zranění) a Mešanoviče (zranění).
V náhradním termínu byla v Jihlavě teplota těsně pod nulou, ale svítilo slunce a Vysočina se tvářila jarně. Sestava Boleslavi byla jiná ve složení stoperské dvojice, kam se vrátil Johana. Jihlava nahlásila stejnou sestavu, a jakou počítala v původním termínu. Také trojice rozhodčích byla stejná, jako v termínu odloženého utkání.

První poločas nepadl žádný gól. Blíž mu byli Boleslavští. První střely Mareše na jedné straně a Šimonka na druhé minuly cíl. V 17. minutě Kosakův centr z pravého křídla zakončil bez přípravy z malého vápna Šimonek vedle Millerovy branky. Vzápětí na druhé straně Kyselův centr napálil Štohanzl nad branku Blažka. Ve 23. minutě po podražení Nešpora kopal Jarolím trestňák téměř od rohového praporku a Johana u bližší tyče hlavičkoval tak, že míč líznul břevno jihlavské branky. Ke gólu scházely opravdu jen centimetry. Ve 30. minutě Štohanzlovu střelu zablokovali obránci, další ránu poslal Kysela hodně vysoko nad branku. Ve 33. minutě Vaculík z trestného kopu těsně minul pravou tyč boleslavské branky. V pěti minutách závěru první půle byla Boleslav dvakrát blízko skórování. Ve 42. minutě Jarolím poslal po pravé straně Mareše, který obehrál dva soupeře a zacentroval před branku, kde Štohanzl z voleje trefil náruč připraveného Blažka. Za tři minuty po Sivričově centru hlavičkoval těsně nad pravý horní růžek Nešpor.

Druhý poločas začal o poznání živěji, než první skončil. Bohužel už po pěti minutách boleslavská defenzíva padla po standardní situaci.
V 50. minutě Koloušek rozehrál rohový kop, na který u vzdálenější tyče vyskočil nedostatečně hlídaný Rada a hlavou dal první jihlavský gól v letošní jarní sezóně a po odchodu svého kanonýrka Tecla, jenž v zimě přestoupil do Plzně - 1:0.
Dvě minuty po vedoucím gólu se řítili tři jihlavští hráči na tři boleslavské beky. Masopustovu tvrdou ránu Miller vyrazil. V 56. minutě Jarolímův třetí roh hlavičkoval Johana k pravé tyči, kam brankář Blažek skončil v poslední chvíli. Jihlavský protiútok skončil nepřesným zakončením z malého vápna. Potom Boleslav přežila dva slepené rohy soupeře.

Zbylou půlhodinu utkání měli sice Boleslavští pod kontrolou, ale s nepříznivým výsledkem nic neudělali. Śčuk propásl vhodný moment pro střelu a když přihrál Marešovi, tak tomu sudí odpískal útočný faul. Nešporovu ránu u pravé tyče lapil Blažek. Dosoudil po individuálním průniku pálil vedle. V 72. minutě Jarolím kolmo přihrál Kyselovi, ten lehkým obloučkem připravil šanci Nešporovi, jenž hlavičkoval těsně mimo. Za pět minut Jarolím vybojoval na půlce hřiště míč, přihrál Ščukovi, ten dal Štohanzlovi, po jehož přízemním centru se na malém vápně v souboji s Blažkem neprosadil Nešpor. V 83. minutě po spolupráci s Jarolímem se do trestného území prodral Ondřejka, ale z ostrého úhlu cíl minul. V posledních minutách byli skoro všichni jihlavští fotbalisté nacpaní ve vlastním vápně, které Boleslavští neefektivně obléhali. V první ze dvou nastavených minut se řítil jihlavský náhradník Vaněček sám na Millera, kterým vyběhnutím před pokutové území jeho šanci zmařil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Dosoudil, Bořil (79. Ondřejka) - Jarolím, Ščuk - Mareš, Sivrič (64. Sloboda), Štohanzl (90. Synek) - Nešpor.

Sestava FC Vysočina Jihlava: Blažek - Vaculík, Šourek, Tlustý, Čvirik - Masopust (74. Kučera), Rada, Koloušek, Kosak (64. Tomeček) - Jungr (90. Vaněček), Šimonek.

Gól: 50. Rada

ŽK: Šourek, Tlustý, Šimonek - Johana, Štohanzl, Nešpor

Rozhodčí: Matějek - Kordula, Peřina

Diváků: 2370

Fanshop banner