V pondělí juniorka hostí vedoucí Brno
Klub

V pondělí juniorka hostí vedoucí Brno

Redakce

V utkání 23. kola Juniorské ligy FK Mladá Boleslav U21 - FC Zbrojovka Brno U21, které se hraje v pondělí 25. března od 15 hodin na UMT 9.ZŠ, se střetne šestý s vedoucím týmem aktuálního pořadí.

Brněnští junioři jsou suverénním lídrem Juniorské ligy, neboť z jednadvaceti sehraných mistrovských zápasů pouze jednou prohráli a třikrát remizovali. Získali čtyřiapadesát bodů, což je o devět více, než druhá pražská Slavia, a o propastných dvaadvacet více, než šestá Boleslav. Ve střelbě nejsou sice nejlepší, protože pět týmů dalo více než pětačtyřicet gólů, což je brněnský ofenzivní účet, ale zato mají jasně nejlepší defenzívu. Inkasovali pouhých osm gólů a druhým nejlépe bránícím družstvem je Sigma Olomouc s dvaadvaceti obdrženými góly.

Boleslavští junioři z dvaadvaceti odehraných mistráků devět vyhráli, pět remizovali a osm prohráli. S dvaatřiceti získanými body a těsně aktivním celkovým skóre 35:32 jsou v aktuálním pořadí na šestém místě. V letošní jarní sezóně hráli doma zatím jen dvakrát a v obou zápasech remizovali, čili na výhru na domácím hřišti čekají a možná se jí dočkají právě proti vedoucímu Brnu.

Z oficiálních statistik Juniorské ligy vyplývá, že nejpilnějšími a nejnebezpečnějšími brněnskými střelci jsou Jindřich Stehlík, Lukáš Matyska a Pavel Lapeš. Každý z nich dal už sedm gólů. Z boleslavských hráčů je v pořadí kanonýrů Juniorské ligy stále nejvýše Kerem Bulut se šesti podzimními trefami. V zimě však z FK Mladá Boleslav přestoupil do posledního týmu turecké nejvyšší ligy Akhistar Belediyespor. Dalšími nejúspěšnějšími boleslavskými střelci jsou Lukáš Láncz se čtyřmi a Jasmin Ščuk se třemi góly.

Fanshop banner