V jarní sezóně podruhé vyhráli venku
Klub

V jarní sezóně podruhé vyhráli venku

Redakce

Kvalitní a důrazný fotbal na vyšehradském hřišti skončil zaslouženou výhrou boleslavských fotbalistů, kteří se tak v pořadí Juniorské ligy posunuli na šestou příčku.

Od první minuty byli Boleslavští aktivní. Už ve 3. minutě využil Skořepa zaváhání vršovických stoperů a připravil šanci Mehanovičovi, jenž minul branku. O dvě minuty později v další nadějné boleslavské příležitosti Šulc přestřelil branku. Po úvodní boleslavské desetiminutovce Bohemians vyrovnali hru a po Špilárově přihrávce se v koncovce neprosadil Šedivý. Ve 28. minutě zastavila boleslavská obrana pronikajícího Jiskru faulem a z následného trestného kopu vypálil zdařile Košata. Brankář Knobloch výborným zákrokem vytlačil střelu na roh. První dějství skončilo bez gólů.

V druhém poločase se dostavila boleslavská radost už po pár minutách.
V 52. minutě v rychlé útočné akci Skořepa přihrál Šulcovi, který podle vyběhnuvšího brankáře Havránka přesným zakončením otevřel skóre zápasu - 0:1.
V 55. minutě nepřesně na branku Bohemians vystřelil Tvrdý. O dvě minuty později boleslavský gólman Knobloch lapil Šedivého zakončení po Košatově rohu. Blíže vyrovnávacímu gólu byl v 63. minutě Šumský, střílel však těsně vedle. V 66. minutě po faulu na Skořepu získala Boleslav trestný kop, který poslal Rozsíval do brankářovy náruče.
V 80. minutě rozhodujícím způsobem udeřili Boleslavští. Horák utekl vršovické obraně a jeho přesnou přihrávku do trestného území zužitkoval Skořepa, když přízemní střelou překonal Havránka - 0:2.
V 87. minutě Bohemians závěr utkání zdramatizovali. Jiskra uvnitř pokutového území nabil Špilárovi a ten tečovanou ranou snížil - 1:2.
Ve zbývajícím čase už si Boleslavští těsné vítězství pohlídali a domů si odvezli cenné tři body.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Baster, Šťastný (34. Tvrzník), Šimek, Suk - Rozsíval, Mehanovič - Mižič (21. Tvrdý), Skořepa, Šulc (90. Hošťálek) - Horák.

Sestava Bohemians Praha 1905 U21: Havránek - Živný (60. Petlička), Žaloudek, Kouba, Špilár, Košata, Šedivý (76. Wulkan), Trýzna, Jiskra, Šumský, Šebek (70. Šplíchal).

Góly: 87. Špilár - 52. Šulc, 80. Skořepa

ŽK: Skořepa, Rozsíval

Rozhodčí: Franěk - Blažej, Šmakal

Další mistrovské utkání Juniorské ligy FK Mladá Boleslav U21 - FC Zbrojovka Brno U21 se hraje v pondělí 25. března od 15 hodin. O hřišti, na kterém se utkání uskuteční, se rozhodne podle počasí. Brněnští dosud jenom jednou prohráli a jasně vedou Juniorskou ligu.

Fanshop banner