Boleslav podruhé s Jihlavou až na druhý pokus
Klub

Boleslav podruhé s Jihlavou až na druhý pokus

Redakce

Mladá Boleslav ve své prvoligové historii pouze ve dvou ročnících potkala Vysočinu Jihlava. A vždy, když s ní měla hrát mistrovské utkání, povedlo se to až na druhý pokus. Letošní odklad kvůli sněžení nebyl nic nového pod sluncem.

Jihlavští v Gambrinus lize účinkovali poprvé v ročníku 2005/06 a podruhé až v nynějším 2012/13. První prosincový víkend 2005 bylo na ligovém programu patnácté kolo a v něm zápas FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav. Nehrál se kvůli sněhové kalamitě. Boleslavští tehdejší podzimní sezónu skončili o týden později domácím vítězstvím nad Slováckem.
Z podzimu 2005 odložený zápas s Jihlavou se dohrával až 12. dubna 2006, čili mezi čtyřiadvacátým a pětadvacátým kolem Gambrinus ligy a o měsíc později 10. května 2006 přijela Jihlava do Mladé Boleslavi k utkání řádného devětadvacátého ligového kola.

V tomto ligovém ročníku se historie opakovala, i když v trošku jiném scénáři. První podzimní střetnutí boleslavských a jihlavských fotbalistů se uskutečnilo na mladoboleslavském Městském stadionu tradičně bez odkladu.
Jarní odveta byla v programu dvacátého kola původně plánovaná na pátek 15. března 2013. Česká televize si však pro přímý přenos vynutila posunutí o tři dny na pondělí 18. března. A v ten den se po poledni na Vysočině začali durdit všichni čerti, co jich tam v lesích a roklích bydlí. K utkání delegovaná čtveřice rozhodčích Matějek, Kordula, Peřina a Hrubeš spolu s delegátem Kurešem neuznala hrací plochu způsobilou ke hře, neboť kvůli vydatnému a neustávajícímu sněžení neviděli bíle lajnované čáry ohraničující hřiště a pokutová území. Dvě stovky přítomných diváků a fotbalisté jihlavského i boleslavského týmu se tudíž rozešli a rozjeli domů.

Druhý pokus o sehrání letošního utkání dvacátého kola Gambrinus ligy FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav se koná v sobotu 23. března 2013 od 16 hodin. Aktéři budou stejní, podmínky ke hře snad lepší.

FC Vysočina Jihlava - http://www.fotbalovestadiony.cz/stadion-jihlava

Fanshop banner