Boleslav bez Magery, Jihlava bez Karlíka
Klub

Boleslav bez Magery, Jihlava bez Karlíka

Redakce

V pondělním prvoligovém duelu FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav budou oba soupeři oslabení o disciplinárně potrestané hráče. Z jihlavských je v trestu Karlík a z boleslavských Magera.

V boleslavské sestavě spolu s Lukášem Magerou potrestaným fotbalovou disciplinárkou za čtvrté žluté napomínání a vyloučení v utkání 19. kola budou chybět zranění Radek Šírl, Ondřej Zahustel, Tomáš Janíček, Jan Chramosta, Michal Smejkal, Adrian Rolko a nejisté jsou starty Lukáše Opiely, Davida Brunclíka a Václava Ondřejky.

Jihlavě bude určitě scházet Karol Karlík vyloučený v Olomouci při utkání 19. ligového kola a s největší pravděpodobností i zranění Milan Kopic a Tomáš Sedláček, kteří v minulosti působili v FK Mladá Boleslav, což platí také o současném jihlavském kapitánovi Lukáši Vaculíkovi.

Boleslavští navzdory oslabení vyrazí na Vysočinu s touhou bodovat. „V utkání s Plzní jsme chtěli bodovat, bohužel se nám to nepovedlo. Do Jihlavy proto jedeme s touhou body získat," prohlásil sportovní ředitel a hlavní trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář. Podobné odhodlání zní i z hráčské kabiny. „Chceme se prezentovat odvážnou ofenzivní hrou a být aktivní. Věřím, že konečně budeme střelecky efektivní a dovezeme si z Jihlavy velmi cennou výhru," řekl Jan Štohanzl, který sice do Mladé Boleslavi přestoupil předloni z vršovických Bohemians, ale je odchovancem jihlavského klubu. Pro jeho web reagoval na obavy z mladoboleslavského agresivního stylu příhodnými slovy: „Pasování Boleslavi do škatulky agresivně hrajícího celku se musím smát. Když jsem působil v Bohemians, tak jsme hráli možná dvakrát důrazněji. Karty, které dostáváme, jsou velmi často za zbytečné řečnění, ruce, nesportovní chování a podobně. Karet za hrubé fauly máme jen minimum. Bohužel, média nám neprávem dala tuto nálepku, kterou nyní přejímají rozhodčí a další lidé, kteří se kolem fotbalu pohybují. My se určitě musíme vyvarovat zbytečných karet, ovšem u agresivní hry zůstaneme. Hraje tak každý mančaft v lize, bez patřičného nasazení to prostě nejde."

Fanshop banner