Boleslav a Jihlava nastřílely shodně ligových gólů
Klub

Boleslav a Jihlava nastřílely shodně ligových gólů

Redakce

Utkání 20. kola Gambrinus ligy 2012/13 FC Vysočina Jihlava - FK Mladá Boleslav, které se hraje v pondělí 18. března 2013 od 17 hodin na jihlavském stadionu, bude střetem týmů se shodnou ofenzivní bilancí.

Pátá Boleslav i jedenáctá Jihlava nastřílely po jednadvaceti gólech, což není mimořádně skvostný účet, neboť devět jiných mužstev v dosavadním průběhu Gambrinus ligy střílelo přesněji. Podobně jako Boleslav a Jihlava také dvanácté Brno v devatenácti odehraných ligových kolech daly jednadvacet gólů. Hůře do soupeřových branek pálí jenom poslední čtyři mužstva Hradec Králové (17), Teplice (19), České Budějovice (16) a Příbram (15).

V defenzivní činnosti je Boleslav s třiadvaceti obdrženými góly šestým nejlepším týmem Gambrinus ligy. Stejné gólů inkasovala Dukla (23) a méně jen vedoucí Plzeň (13), druhá Sparta (12), třetí Olomouc (16), čtvrtý Jablonec (17) a devátá Slavia (22). Jihlava má třetí nejpropustnější obranu, neboť v devatenácti mistrovských zápasech dostala rovných třicet gólů, více jich inkasovaly pouze dvanácté Brno (33) a čtrnácté Teplice (33).

V odvetné druhé polovině Gambrinus ligy patří Jihlava mezi čtyři týmy bez výhry. Spolu s ní v uplynulých čtyřech ligových kolech (tzn. v závěrečném podzimním, celkově šestnáctém a ve třech letošních) nevyhrály České Budějovice, Hradec Králové a Brno. Jihlava dvakrát remizovala (doma s Hradcem i Libercem shodně 0:0) a dvakrát prohrála (na podzim v Plzni 0:1 a letos v Olomouci 0:3) a navíc nedala ani jeden gól. Mladá Boleslav vyhrála dvakrát (na konci podzimu v Českých Budějovicích a letos doma s Příbramí), jednou remizovala (na pražské Slavii) a jednou prohrála (doma s Plzní).

V bilanci venkovních utkání je Mladá Boleslav sedmá. Z devíti ligových utkání na soupeřových hřištích dvě vyhrála (v Jablonci 3:2 a Českých Budějovicích 1:0), tři remizovala (v Příbrami 1:1, v Ostravě 2:2, na Slavii 1:1) a čtyři prohrála (v Teplicích 0:1, Plzni 0:2, se Slováckem 1:3, v Liberci 0:2) při pasívním skóre 9:14.

V pořadí sestaveném pouze z utkání hraných na domácích hřištích je Jihlava jedenáctá. Z devíti domácích mistráků tři vyhrála (s Ostravou 3:2, Příbramí 2:1, Českými Budějovicemi 1:0), pětkrát remizovala (s Plzní 1:1, Olomoucí 1:1, Spartou 1:1, Hradcem Králové 0:0 a Libercem 0:0) a jen jeden prohrála (s Jabloncem 0:1) při hubeném skóre 9:7. Má tedy průměr jednoho vstřeleného gólu na jedno utkání hraném na svém trávníku. Což může být matoucí informace, neboť v letošních dvanácti zápasech zimní přípravny nastříleli Jihlavští úctyhodných jednatřicet gólů: 5 - Vaněček, 4 - Jungr, 3 - Šourek, Karlík, Tomeček, 2 - Kosak, Kliment, Marek, Vaculík, 1 - Vašíček, Rada, Glasnovič, Masopust a jeden vlastní v jihlavský prospěch si dal olomoucký Pernica.
Po přestupu Stanislava Tecla, který dal za Jihlavu na podzim deset gólů, do Plzně, je klubovým kanonýrem v bilanci Gambrinu ligy Václav Koloušek se třemi vstřelenými góly, z nichž jeden dal v podzimním utkání do branky Mladé Boleslavi.
Karol Karlík, který je pro utkání 20. kola v trestu za vyloučení v předchozím ligovém mistráku v Olomouci, je jediným, kdo se do soupeřových sítí trefil dvakrát. Z dalších jihlavských hráčů dali Obert, Kučera, Jungr, Šourek a Vaculík po jednom gólu.

Boleslavské střelecké pořadí v rámci Gambrinus ligy vypadá následovně: 4 - Martin Nešpor, 3 - Jan Štohanzl, Petr Johana, Matej Sivrič, Lukáš Magera, 2 - Jakub Mareš, 1 - David Brunclík, Ondřej Kúdela. Jednoho vlastence v boleslavský prospěch si dal příbramský stoper Hájovský.

Fanshop banner